Tüm Dünyada Aranırken Kayseri'de Kıskıvrak Yakalandı

TAKİP ET

DAEŞ terör örgütünün sözde 'göç ve lojistik komitesi' sorumlusu olarak ifade edilen ve kırmızı bültenle aranılan zanlının kadınlarla Kayseri'de yakalandığı öğrenildi.

DAEŞ terör örgütünün sözde 'göç ve lojistik komitesi' sorumlusu olarak ifade edilen ve kırmızı bültenle aranılan zanlının kadınlarla Kayseri'de yakalandığı öğrenildi. 

DAEŞ terör örgütü ile mücadele hız kesmeden devam ederken Uluslararası alanda aranılan teröristin Kayseri'de yakalanması büyük şaşkınlığa sebep oldu. Bir süredir alınan ihbarları ve ipuçlarını değerlendiren Kayseri Terörle Mücadele ekipleri tarafından dünyaca aranılan teröristin yanında kadınlarla birlikte yakalandığı öğrenildi. 

Yapılan incelemeler sonrasında Uluslararası seviyede aranılan terörist Kayseri'de yanında Mısır, Suriye ve Rusya vatandaşlığına sahip üç kadınla birlikte yakalandığı tespit edildi. Yapılan operasyon kapsamında toplam 7 kişinin göz altına alındığı öğrenildi. 

DÜNYADA ARANIRKEN KAYSERİ'DE BULUNDU

Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonrasında bir teröristin karakola tekerlekli sandalye ile getirildiği ve ardından sağlık muayenesine götürüldüğü sırada polis tarafından kucaklanarak araca bindirilmesi dikkatlerden kaçmadı. Zanlılar yargılanmak üzere savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi. Örgütün göç ve lojistik komitesinin başında olduğu tespit edilen teröristin kod isminin ise 'Abu Jafar' olduğu tespit edildi. Yakalanan 7 kişinin önce sağlık muayeneleri gerçekleştirildi. Ardından savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından nöbetçi ceza mahkemesine sevk edilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Aranılan teröristle birlikte yakalanan diğer teröristlerin isimler ise Rashid Enıkeev, Elana Rakhmanova, Mahmud Şeyh Muhammed, Sümeyye Şeyh Muhammed, Ahmad Alakel, Minah Muhammed Al Ali, Nada Ahmed M olduğu belirtildi. 

kayseri terörist deaş