TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Afrin'de Teröristlerin 700 Metre Tüneli Bulundu

TAKİP ET

TSK'nın Afrin'de devam eden arama tarama faaliyetleri kapsamında, Teröristlere ait hacıhasanlı Bölgesi'nde hava saldırılarına korumalı olarak planlanan 700 metre kapalı alanı ve Tünel sistemi bulundu. kampın inşaatının yarım kaldığı belirlenirken teröristlerin zeytin dalı harekatının başlamasının ardından kamp alanını terk ettiği düşünülüyor.

TSK'nın Afrin'de devam eden arama tarama faaliyetleri kapsamında, Teröristlere ait hacıhasanlı Bölgesi'nde hava saldırılarına korumalı olarak planlanan 700 metre kapalı alanı ve Tünel sistemi bulundu.  kampın inşaatının yarım kaldığı belirlenirken teröristlerin zeytin dalı harekatının başlamasının ardından kamp alanını terk ettiği düşünülüyor.

Aferin hacıhasanlı bölgesinde YPG/PKK’ya ait 700 metre Kapalı alan ve Tünel sistemi bulundu.  İnşası yarım kalan kalanının 7 odadan oluştuğu belirlendi. 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
 Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında arama tarama çalışmaları devam ettiğini belirtti. Afrin’in Hacıhasanlı bölgesinde devam eden arama çalışmaları sırasında, YPG/PYD terör örgütüne ait 7 oda, 700 metre kapalı alan ve tünel sistemine sahip, inşası yarım kalan bir kamp alanı bulundu. Zeytin dalı harekâtının başlaması ile birlikte teröristlerin bölgeyi terk ettiği anlaşıldı.  Ayrıca kampın içerisinde bulunan betonarme yapının duvar kalınlıklarının hava saldırılarına karşı koruma sağlayacak şekilde yer yer 1 metreye ulaştığı da tespit edildi.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sosyal medya hesabından teröristlerin kaçarak terk ettiği kampa ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

 

son dakika TSK açıklama Genelkurmay Başkanlığı Afrin Operasyon Arama tarama Faaliyet