TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Afrin Tamamen Temizlendi, Bütün Köyler Kontrol Altında

TAKİP ET

TSK son dakika açıklaması yaparak, Afrin'de tamamen kontrolün sağlandığını ve bütün köylerin teröristlerden temizlendiğini duyurdu.

TSK son dakika açıklaması yaparak, Afrin’de tamamen kontrolün sağlandığını ve bütün köylerin teröristlerden temizlendiğini duyurdu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO tarafından 20 Ocak tarihinde Suriye Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı başarılı şekilde devam ediyor. TSK bir son dakika açıklaması yaparak, harekat kapsamında yaşanan önemli gelişmeyi paylaştı. TSK’dan yapılan açıklamada, Afrin’de kontrolün tamamen sağlandığını ve bütün köylerin teröristlerden temizlendiğini duyurdu. Açıklamada,  sivillerin evlerine güvenlik bir şekilde dönebilmesi için arama tarama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

AFRİN'DE BÜTÜN KÖYLER TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ
Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’de kontrolün tamamen sağlandığını ve kalan köylerin de teröristlerden temizlendiğini söyledi. Genelkurmay Başkanlığı, halkın evlerine güvenli bir şekilde girmesi için bölgede çalışmaların devam ettiğini, TSK unsurlarının el yapımı patlayıcı ve mayın arama tarama çalışmaları yaptığını belirtti. 

HULUSİ AKAR, SONA GELİNDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Şu anda belirlenen çizginin batısındaki alanda 3-5 köy kaldı, operasyonlar devam ediyor. Nubl Zehra dediğimiz Halep'in banliyösüne kadar varmış olacağız. Dolayısıyla bir bütün halinde Afrin'in güvenliği, kontrolü sağlanmış olacak." demişti.

 

TSK son dakika afrin operasyonu zeytin dalı harekatı afrin afrin son dakika afrin açıklaması genelkurmay