TSK'dan Son Dakika Açıklaması! 8 Bin Personel İhraç Edildi

TAKİP ET

TSK'dan gelen son dakika bilgisinde, FETÖ\PDY'nin darbe girişimi sonrasında TSK içerisinde bulunan 150 general, amiral ve 4 bin 287 subay olmak üzere toplamda 7 bin 655 personel görevden ihraç edildi. Diğer yandan 786 kişi de görevden geçici olarak uzaklaştırıldı.

TSK’dan gelen son dakika bilgisinde, FETÖ\PDY’nin darbe girişimi sonrasında TSK içerisinde bulunan 150 general, amiral ve 4 bin 287 subay olmak üzere toplamda 7 bin 655 personel görevden ihraç edildi. Diğer yandan 786 kişi de görevden geçici olarak uzaklaştırıldı.

Gelen bilgilere göre, FETÖ\PDY’nin hain darbe girişiminin ardından TSK’ya bağlı olan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarından çok sayıda personelin FETÖ terör örgütü ile bağlantısı iddialarıyla ihraç edildiği ve bazılarının da geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

TSK’dan gelen açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında ihraç edilen personel sayısı toplamda 4 bin 801’e yükseldi. Açıklamada bu sayıdakilerin 87’sini generaller oluştururken 2 bin 538’inin subay olduğu öğrenildi. Ayrıyeten bin 16 astsubay, bin 87 uzman erbaş, sözleşmeli er’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile ilişkilerinin kesildiği belirtildi. Hain darbe girişiminin sonrasında ise 140 personel hakkında da görevden geçici olarak uzaklaştırma kararı verildi.

 

tsk ihraç fetö pdy 8 bin personel son dakika açıklama