TSK'dan Açıklama! Türkiye Sınırındaki Kaçakları Döven Askere Gözaltı

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetlerinden gelen açıklamada, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan ve bu sırada yakalanan 4 kişiyi döven asker ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 4 kaçağın sınır dışı edildiği belirtilirken kaçakları döven askerin gözaltına alındığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden gelen açıklamada, Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan ve bu sırada yakalanan 4 kişiyi döven asker ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 4 kaçağın sınır dışı edildiği belirtilirken kaçakları döven askerin gözaltına alındığı belirtildi.

Olay, 28 Temmuz 2017 saat 11.00 sularında yaşanmıştı. Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapmak isterken yakalanan 4 kişi askerler tarafından kötü muamele görmüştü. Türkiye’ye giriş yapmak isteyen 4 kaçağın bazı askerler tarafından dövüldüğü görüntülerin sosyal medyada hızla yayılması üzerine TSK bir adım attı. Yapılan açıklamada kaçak şahıslara kötü muamele yapan personel hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. 

TSK’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili TSK’dan gelen açıklamada, 28 Temmuz 2017 günü saat 11.00 sularında, “Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalanan şahıslara yönelik, hiçbir şekilde kabulü mümkün olmayacak davranışlarda bulunan ilgili personel gözaltına alınmış olup, haklarında derhal her türlü idari ve adli işlem başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

KAÇAKLAR SINIR DIŞI EDİLDİ

Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmek isterken yakalanan ve birkaç askerin kötü muamelesine maruz kalan 4 kaçağın kolluk kuvvetlerine teslim edildiği belirtilmişti. Kolluk kuvvetlerine teslim edilen 4 kaçağın sağlık kontrollerinin yapılması sonrasında sağlık durumlarının iyi olduğu ve sınır dışı edildiği bilgisi paylaşıldı.

 

TSK kaçak suriye türkiye sınır yakalanan kaçaklar kaçakları döven asker açıklama gözaltı