TSK'da Manidar Değişim! Artık Yemek Duasında O İfade Kullanılacak

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yer alan yemek duasında anlamlı bir değişikliğe gidildi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından verilen emirle yapılan değişiklik sonrasında yemek duasında, 'Tanrımıza hamdolsun' ifadesi, 'Allahımıza hamdolsun' şeklinde değiştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yer alan yemek duasında anlamlı bir değişikliğe gidildi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından verilen emirle yapılan değişiklik sonrasında yemek duasında, ‘Tanrımıza hamdolsun’ ifadesi, ‘Allahımıza hamdolsun’ şeklinde değiştirildi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli düğmeye basmış ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılan yemek duasında kullanılan ‘Tanrımıza hamdolsun’ ifadesinde anlamlı bir değişikliğe gitmişti. Canikli’nin verdiği emirle, TSK’da kullanılan ifade değiştirildi ve tüm birliklerde bu ifade, ‘Allahımıza hamdolsun’ şeklinde kullanılmaya başlandı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANININ EMRİYLE DEĞİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından verilen emir sonrasında TSK’ya ait tüm birliklerde yemek duası, ‘Allahımıza hamdolsun’ şeklinde değişirken birliklerde yer alan levhalarda da değişiklik yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından gidilen bu düzenlemenin amacının, mevcut tereddütleri ortadan kaldırmak ve yapılan yemek dualarında birlik beraberliği sağlamak olduğu belirtilmiştir. Yeni uygulamanın Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin imzası ile TSK birliklerine gönderilen yazılı emir sonrasında başlaması bekleniyor.

ASKERİ CENAZE TÖRENLERİNDE DE DEĞİŞİKLİK

Yine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından verilen emirle, artık askeri cenaze törenlerinde cenaze marşı değil Buhurizade Mustafa Itri’nin ‘Tekbir’ isimli eserinin çalınacağı ve bu değişikliğinde Canikli tarafından gönderilen imzalı emirin ardından TSK birliklerinde başlamasının beklendiği bilgisine yer verildi.

TSK Yeni dua düzenlemesi Nurettin Canikli Yemek Duası Hangi ifade getirildi