TSK Havadan ve Karadan Vurdu, Afrin'de Harita İkiye Bölündü!

TAKİP ET

Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken operasyonun 56. gününde terör örgütünün işgali altında olan bölgenin ikiye bölündüğü öğrenildi. İşte detaylar…

Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken operasyonun 56. gününde terör örgütünün işgali altında olan bölgenin ikiye bölündüğü öğrenildi. İşte detaylar…

Suriye’nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 56. gününde de hızla devam etti. TSK ve ÖSO birliklerinin teröristlerden temizlediği bölgelerin ardından bölgedeki haritada yavaş yavaş değişmeye başladı. Teröristlerin kontrol altında tuttuğu bölgede haritanın ikiye bölündüğü öğrenildi. TSK, teröristlerin kontrolü altında olan Afrin’in batısındaki bölgeyi tamamen kuşattı.

ÖSO STRATEJİK KASABAYA GİRDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında başarılı bir şekilde ilerleyişine devam eden TSK, operasyonun 56. gününde Afrin Merkeze yönelik olan kuşatmaların da tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi. Öte yandan gün içerisinde TSK’nın desteğiyle birlikte bölgede stratejik öneme sahip olan Meydanki Kasabasına giren ÖSO birlikleri şiddetli çatışmaların gölgesinde bölgedeki ilerleyişini sürdürdü. Aynı zamanda TSK ve ÖSO güçleri Meydanki Kasabası’nın hemen üst bölgesinde bulunan Muhabbebe Köyüne yönelikte operasyonlar düzenledi. 

TSK TERÖR MEVZİLERİNİ HAVADAN VE KARADAN VURUYOR

Bölgede teröristlerin elinden kaçmayı başararak evlerine dönme mücadelesi veren sivillerin güvenliği nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri Komando Birlikleri ve Keskin Nişancıların desteğini alan ÖSO birlikleri sivillerin hayatını göz önünde bulundurarak son derece hassas bir operasyonla girdiği köyde teröristleri bozguna uğrattı. Bölgede TSK’nın havadan ve karadan terör mevzilerini vurmaya devam ettiği ve teröristlerin birçoğunun köyden kaçmaya başladığı öğrenildi.

 

Suriye Afrin Harita Zeytin Dalı TSK ÖSO Terör