TSK 30 Gündür Afrin'de Göz Açtırmıyor! İşte Operasyonda Yaşanan Son Gelişmeler

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı operasyonu bugün 30. gününe girdi. TSK ve ÖSO askerleri 30 gündür bölgedeki teröristlere göz açtırmıyor. İşte Afrin Zeytin Dalı operasyonunda yaşanan son gelişmeler…

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonu bugün 30. gününe girdi. TSK ve ÖSO askerleri 30 gündür bölgedeki teröristlere göz açtırmıyor. İşte Afrin Zeytin Dalı operasyonunda yaşanan son gelişmeler…

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri 28 Ocak 2018 tarihinde Suriye’nin Afrin kentinde PKK, PYD,YPG ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun 30. gününe girdi. Operasyonda yaşanan son gelişmeler haberimizde.

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında bölgede son olarak 1 askerimizi şehit vermiştik. Acı haber TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla duyurulurken Zeytin Dalı operasyonuyla birlikte Hakkari Şemdinli ilçesinde de 1 askerimizin şehit düştüğü haberi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 

SURİYE İDDİASI GÜNDEME DÜŞTÜ

Öte yandan 30 gündür devam eden operasyonda son ortaya çıkan iddiada Esad rejimi tarafından terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin kontrolündeki Afrin’e öncü birliklerin gönderildiği öne sürüldü. 

AB TÜRKİYE’YE AFRİN’DEN ÇEKİLİN ŞARTI KOYDU

Afrin Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla devam ederken bir skandalda AB’den geldi. Alınan bilgilere göre, AB, Türkiye’ye vize serbestliği için ‘Terörle Mücadele Yasası’nın yumuşatılması ve Afrin’den çekilme şartı sundu.

AFRİN’DEN KİLİS’E ATILAN ROKET MUTFAĞA İSABET ETTİ

Operasyonun başladığı günden itibaren roketli saldırılarına devam eden teröristlerin Afrin kent kırsalından attığı bir roketin Kilis’in merkezine bağlı olan Kocabeyli köyündeki bir evin mutfağına isabet ettiği öğrenildi.

 

Suriye Afrin Zeytin Dalı TSK ÖSO 30. Gün Neler yaşandı Operasyon Ne zaman bitecek Şehit var mı