Trump'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hamle! Suriye'den Çekilmek İçin Kral Selman'dan İstediğiyle Tüm Dünyayı Şok Etti

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump son zamanların en çok konuşulan ismi olmaya devam ediyor. Trump'ın son olarak askerlerini Suriye'den çekmek için Suudi Arabistan kralı Selman'dan tam 4 milyar dolar istediği öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump son zamanların en çok konuşulan ismi olmaya devam ediyor. Trump’ın son olarak askerlerini Suriye’den çekmek için Suudi Arabistan kralı Selman’dan tam 4 milyar dolar istediği öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu’da tüm dengeleri değiştirecek bir hamle yaptığı ortaya çıktı. Trump’ın Aralık ayında Suudi Arabistan Kralı Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve Kral Selman’dan Suriye’den askerlerini çekmek için tam 4 milyar dolar istediği iddia edildi.

ABD’Lİ YETKİLİLERDEN DOĞRULAMA GELDİ

Son zamanlarda hem Kudüs hakkında aldığı skandal kararlar hem de yönetiminde yaptığı değişiklilerle gündemden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ABD ilişkilerinin gerilmesinde de başrol oynuyor. Suriye’de DEAŞ’la olan mücadelesinde sona yaklaştığı ve zafere yakın olduğu iddia edilen Trump’ın son olarak Suriye’den askerlerini çekmek için Suudi Arabistan Kralı Selman’dan tam 4 milyar dolar talep ettiği ve körfezdeki diğer müttefiklerin kendisine destek vermesini istediği öne sürüldü. Trup’ın Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefonda yaptığı görüşmede bu taleplerde bulunduğu iddia edilirken ABD’li yetkililerden bu iddiaları doğrulayacak bir açıklama geldi ve Trump ile Kral Selman’ın görüşme sonunda anlaşmaya vardıkları belirtildi. 

MUHAMMED BİN SELMAN TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

Diğer yandan Veliaht Prens olan Muhammed bin Selman’ın ABD’ye yapacağı ziyarette ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

 

Dünya haberleri ABD Donald Trump Suudi Arabistan Kral Selman Teklif Suriye ABD Askerleri DEAŞ