Trump Twitter'dan Duyurdu! ABD'nin Sürpriz Ziyareti Sonrası Kuzey Kore Bekleneni Yaptı

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Pyongyang'a yaptığı sürpriz ziyaret sonrasında Kuzey Kore'nin gözaltına aldığı 3 Amerikan vatandaşını serbest bıraktığı öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, bu gelişmeyi yine twitter hesabından duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Pyongyang’a yaptığı sürpriz ziyaret sonrasında Kuzey Kore’nin gözaltına aldığı 3 Amerikan vatandaşını serbest bıraktığı öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, bu gelişmeyi yine twitter hesabından duyurdu.

Resmi twitter hesabını oldukça aktif bir şekildekullanan ABD Başkanı Donald Trump, son yaptığı paylaşımda Kuzey Kore’nin gözaltına aldığı 3 Amerikan vatandaşını serbest bıraktığını duyurdu. Öte yandan Trump, serbest bırakılan 3 Amerikan vatandaşının ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun uçağında ülkeye geri döndüklerini de aktardı.

POMPEO’DAN SÜRPRİZ ZİYARET

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gerçekleştirmeyi planladığı zirve için Pyongyang’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Pompeo’nun gerçekleştirdiği bu sürpriz ziyaret sonrasında Kuzey Kore’nin gözaltında tuttuğu 3 Amerikan vatandaşı serbest bıraktığı öğrenildi. Öte yandan Pompeo bu ziyaret öncesinde 3 Amerikalı vatandaşın serbest kalması için Pyongyang yönetimine baskı yapacağını belirtmişti.

TRUMP TWITTER HESABINDAN PAYLAŞTI

Bu önemli gelişme sonrasında twitter hesabından paylaşım yapan ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı son paylaşımda, Kuzey Kore’de tutulan ABD’li mahkumların serbest kaldığını kamuoyuna duyurdu. Yaptığı paylaşımda tüm gelişmeleri aktaran Trump, 3 Amerikalı vatandaşın serbest bırakıldığını ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun uçağıyla ülkeye geri döndükleri bilgisinde aktarmayı ihmal etmedi. Öte yandan ABD Başkanı Dınald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gerçekleştireceği zirvenin tarihiyle ilgili bir bilgi verilmedi.

 

Dünya haberleri ABD Kuzey Kore Kim Trump Amerikalı mahkumlar