Trump: Türk – Amerikan İlişkilerinde Büyük Adım

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump, rahip Andrew Brunson'un serbest kalması için aylardır bizzat kendisi uğraştı. Rahip Brunson, ABD'ye adım attıktan iki saat sonra ABD Başkanı Trump tarafından Beyaz Saray'da bulunan Oval Ofis'te ağırlandı.

ABD Başkanı Donald Trump, rahip Andrew Brunson’un serbest kalması için aylardır bizzat kendisi uğraştı. Rahip Brunson, ABD’ye adım attıktan iki saat sonra ABD Başkanı Trump tarafından Beyaz Saray’da bulunan Oval Ofis’te ağırlandı.

Oval Ofis’te gerçekleşen buluşmada ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a birçok kez teşekkür etti. Türk – Amerikan ilişkilerinin son dönemde zor bir virajdan geçtiğine değinen ABD Başkanı Trump, rahip Brunson’un serbest kalmasının Türk – Amerikan ilişkileri bakımından çok büyük bir adım olduğunu belirtti. Oval Ofis’teki buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Trump, “Rahip Brunson olayına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimiz çok iyiydi. Bu yüzden de bu krizi bir kaç ay evvel çözememiş olmamız beni şaşırttı.” dedi.  

Rahip Brunson’un serbest kalmasında Ankara ile gizli anlaşmaya varıldığına dair iddiaların tümünü yalanlayan ABD Başkanı Trump, “Brunson, sadece ABD’yi değil, bütün dünyayı heyecanlandırdı. Dünya, kendisine hayran. Türkiye ile bu hususta çok zor bir süreçten geçtik. Bu sorunun iki ay evvel çözüleceğini düşünsek de bazen böyle durumlar olabilir. Türkiye içinde durum hiç kolay değildi. Onlarda çok zor bir sürecin içerisindeler. Bu zor süreçte bunu mümkün kıldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rahip Brunson, Dua Etti

Oval Ofis’e eşi ve üç çocuğuyla giden rahip Brunson, Trump’a ‘Siz ve yönetiminiz için sıkça dua etmekteyiz.’ dedikten sonra dizlerinin üstüne çökerek Trump’ın omuzundan tutup ABD Başkanına dua etti. Rahip Brunson, 25 senedir yaşadığı Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini de belirtti.    

 

Türkiye ABD rahip Brunson Oval Ofis