Trump Suyu Isındırıyor! Büyük Elçilik Açılışı İçin Kudüs'e Gidebilirim Dedi, Tepki Üstüne Tepki Geldi

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son açıklamada, 14 Mayıs 2018 günü Kudüs'e taşınacak olan ABD Büyükelçiliği'nin açılışına katılabileceğini söyleyerek yine tüm tepkileri üzerine çekti.

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son açıklamada, 14 Mayıs 2018 günü Kudüs’e taşınacak olan ABD Büyükelçiliği’nin açılışına katılabileceğini söyleyerek yine tüm tepkileri üzerine çekti. 

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Mayıs 2018 tarihinde Kudüs’e taşınacak olan ABD Büyükelçiliği’nin açılışına katılabileceğini söyleyerek tepki üstüne tepki aldı. 

İSRAİL’İN KURULUŞUNA DENK GELİYOR

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı, ABD yönetimi tarafından alınan Büyükelçiliği Tel Aviv’DEN Kudüs’e taşınması kararının İsrail’in kuruluş günü olan 14 Mayıs tarihine denk getirildiğini söyledi. 

KUDÜS’Ü İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLARAK TANIMIŞTI

Yaşanan tüm bu olaylar, ABD Başkanı Donald Trump’ın geride bıraktığımız Aralık ayında Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklaması ve Tel Aviv’de bulunan ABD Büyükelçilik binasını Kudüs’e taşıma talimatı vermişti. 

KARARA ÜST ÜSTE TEPKİ YAĞDI

Donald Trump’ın Kudüs hakkında aldığı bu karar sonrasında birçok Ortadoğu ve Avrupa ülkesi bu karara tepki göstermişti. Öte yandan Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni beklenenden daha erkek bir kararla Kudüs’e taşıma kararı da birçok tartışmayı beraberinde getirmişti. Gelen tepkilere ve tartışmalara rağmen Elçiliğin Kudüs’e taşınma kararının geç kalınmış bir hamle olduğunu söyleyen Trump, son yaptığı açıklamasında, Kudüs’te yapılacak olan açılışa kendisinin de katılabileceğini söyleyerek tepkilerin yeniden üzerine yönelmesine neden oldu. Türkiye’den henüz Trump’ın son yaptığı Elçilik açıklaması ile ilgili bir tepki gelmedi.

 

Dünya haberleri Donald Trump ABD Kudüs Büyükelçilik Tepki Tel Aviv Açılış Filistin