TRT Belgeselin Yeni Yüzüne Hazır mısınız?

TAKİP ET

TRT Belgesel, gizli bir proje üzerinde 2017 yılından beri çalışmalarını sürdürüyor.

TRT Belgesel, gizli bir proje üzerinde 2017 yılından beri çalışmalarını sürdürüyor. TRT Belgesel izleyicileri ise kanalın bu yeni yüzüyle Sonbaharda tanışacak. Şimdiye dek 200 saatlik içeriğin hazırlandığı, totalde ise 43 yeni programın izleyici ile buluşacağı öğrenildi. Oldukça iddialı hazırlıklar içerisinde olan TRT Belgesel, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Ortadoğu bölgesinin Discovery Channel’ı yayın hayatını devam ettirmek istiyor.

Davranışların duygularla belirlendiği bir coğrafyada yaşadığımıza değinen TRT Belgesel Kanal Koordinatörü Süleyman Tezgel, “Belgesellerin farkı kendisini bu noktada belli ediyor. Sıkı bir dizi takipçisi olan vatandaşlarımızın, iyi bir belgesel izleyicisi olabileceği kanaatindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Yapımların fragmanları seyredildiği zaman emek, hikayeler, çekim ve çeşitlilik hemen göze çarpıyor. Araba ustaları, macera adamları ve kriminal uzmanları ile kendi kendinize ‘TRT Belgesel neden bir Discovery Channel olmasın?’ sorusunu soruyorsunuz.

Bu önemli projenin gerçekleşerek vatandaşın gerçek bir belgesel izleyicisi olabilmesi için TRT Belgesel’e ciddi bir bütçe aktarıldı.   

Belgeseller hakkında birkaç ipucu verecek olursak; ‘Büyük Mücadele’ belgeselinde 1 doların altında gelir ile geçim mücadelesi veren insanların yaşam hikayeleri yer alacak. ‘Ucuz Hayatlar’ belgeselinde ise Afgan halkının dramı anlatılıyor. ‘Dünya Tarhinin Dönüm Noktaları’ Belgeselinde Abdülhamid Han dönemine detaylı şekilde değinilecek. ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin Kladyus’u Reshad Strik ile dünyayı dolaşarak değişik kültürlerin yaşam mücadelesine tanıklık edeceksiniz.

TRT Belgesel Sonbahar Discovery Channel