Tropik Fırtına (Kasırga) Nedir, Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?

TAKİP ET

Tropik fırtına (kasırga) uyarısı nedeniyle Türkiye tetikte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda tropik fırtına Türkiye'ye adım adım yaklaşıyor denildi. Bu doğa Olayı Bir nevi ülkemizde Kasırga etkisi de yaratacak. Topik fırtınadan en çok Ege bölgesinin etkilenmesi bekleniyor. Peki Türkiye'nin ilk defa karşı karşıya kaldığı tropik Fırtına nedir?

Son birkaç gündür ülkemizin 1 bölümü soğuk havanın etkisi altına girdi. Özellikle Marmara bölgesinde yağmur ve rüzgâr etkili olurken güneşli havayı Hasret Kalan vatandaşlar Bir de tropik fırtına haberiyle sarsıldı. Bugün yeni bir uyarı yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  "Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte fırtınanın Ege Bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir”  ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlar tropik fırtına diye adlandırılan bu doğa olayı konusunda bir hayli endişelenmeye başladı. Peki, tropik fırtına yani diğer adı ile Kasırga nedir ve ülkemizi nasıl etkileyecek?

TROPİK FIRTINA NEDİR?

Tropikal bir depresyon ile başlayan fırtınanın daha düzenli hale gelerek ve rüzgar hızlarını daha fazla arttırarak devam etmesine tropik fırtına adı verilmektedir. tropik fırtına sırasında rüzgar hızları 39 mil / saatten daha fazla olur. Başlangıç aşamasında tropikal depresyon 0 5 yılda bununla da pek ilginç olmayan bir şey olarak bilinir.  resmi olarak tropik fırtına demek için de tropik depresyon 05 in 39 mil / saatten fazla rüzgar hızı kazanması gerekir. 

 

TROPİK FIRTINA VE KASIRGA ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Poseidon tropik fırtına arasındaki en temel fark siklonun yoğunluğunda gizlidir.  Eğer siklonun rüzgar hızı 39 mil / saatten büyükse tropik fırtına adı verilir. Aynı siklon hızlı 73 mph’den Yüksek olduğunda ise Kasırga ya da Tayfun adı verilmektedir. Rüzgar hızının 38 mil / saatin altına düşmesi durumunda ise sadece tropikal depresyon adı verilmektedir.

tropik fırtına nedir kasırga nedir tropik fırtına ne zaman başlayacak türkiyede tropik fırtına