Trans birey Nefes'in şüpheli ölümü! Sevgilisi: 2 gün önce eve erkek gelince sinirlendim

TAKİP ET

6 Ekim 2021'de Ömerağa Mahallesi İstiklal Caddesi'nde yaşanan olayda 28 yaşındaki Trans birey Nefes Balkan 33 yaşındaki sevgilisi T.T. ile tartıştığı esnada 5. katındaki pencereden şüpheli bir şekilde düştü.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm çalışmalarına rağmen Balkan hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise şüpheli sevgiliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan sevgili mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Sanık hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, yer alan bilgilere göre olay günü Nefes Balkan'ın cansız bedeni etrafında toplanan çevredekilerin ifadeleri de yer aldı. Olaya tanıklık eden vatandaşların ortak ifadelerinde; düşmeden önce tartışma ve cam kırılma sesleri geldiği, düşme anında ise bağırtı veya çığlık duymadıklarını, maktulün düşmesinden sonra yukarıdan bakan veya aşağıya inen birinin olmadığını, düşme olayından dakikalar sonra sanığın penceren aşağı baktığı ve çığlık attığı ifade edildi.

"2 GÜN ÖNCE GECE EVE GELEN ERKEK ŞAHISTAN DOLAYI TARTIŞTIK"

Sanık T.T., yaptığı savunmasında olay gününe ilişkin, "Olay günü Nefes ile birlikte rakı ve balık alıp eve gittik. Evde uyuşturucu madde de kullandık. 2 gün önce gece eve gelen erkek şahıstan dolayı tartıştık. Nefes bana vurunca ben de ona vurmamak için salon sehpasına yumruk attım. Elimin derin kesildiğini görünce Nefes’e sinirlenerek onu yakaladım ve boğazını sıktım. Birkaç dakika sonra Nefes salon penceresinden kendisini atacakmış gibi yaptı. Koşarak gidip onu tuttum ve içeriye çektim. Nefes’i çekmemin etkisiyle yerdeki cam parçalarının üstüne sırt üstü düştü, daha sonra koşarak kendisini banyoya kilitledi. Kendisine zarar vermesinden korkarak banyonun kapısını tekmeyle kırıp Nefes'i dışarı çıkarttım. Nefes bir iki duman uyuşturucudan içti. Ben de bu sırada kendime rakı doldurdum. Nefes salon penceresini açıp kendisini boşluğa bıraktı. Hareket halinde olduğum ve arkam dönük olduğu için Nefes'in pencereye çıktığını görmedim. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" dedi.

"T.T. ŞİDDETE MEYİLLİ BİRİSİDİR"

Balkan'ın arkadaşı M.Ç., T.T. ile Nefes’in 3 aydır sevgili olduğunu ifade ederek, "Bildiğim kadarıyla T.T. amcasını öldürdüğü için 10 yıl cezaevinde yattı. T.T. madde bağımlısı olduğu için sürekli kriz geçiriyor, kendisine, sağ sola zarar veriyordu. Onu engellemeye çalıştığımızda ben ve Nefes de zarar görüyorduk. T.T. şiddete meyilli birisidir. 22 Temmuz 2021 tarihinde Nefes bana, 'Bu adam beni evde alıkoyuyor, polisi arayamıyorum, çaktırmadan telefonu aldım. Çabuk gelip beni kurtarın ya da polis gönderin' şeklinde mesaj attı. Bu mesajı ertesi sabah gördüm ve hemen Nefes'i aradım. Nefes bana fotoğraf ve video gönderdi. Bu videoda T.T. ile beraber yaşadıkları ev dağılmıştı ve yerde kan lekeleri vardı. Nefes'e ne olduğunu sorduğumda T.T.'nin sinir krizi geçirip kırdığı bardakla kendisine zarar vermeye başladığını, salondaki cama kafa atarak camı kırdığını, T.T.'ye engel olmaya çalışırken kendisinin de kolunun kesildiğini söyledi. Nefes şikayetçi olmadığı için işlem yapılmadı" şeklinde konuştu.

"NEFES'İN T.T. TARAFINDAN AŞAĞIYA ATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Nefes Balkan'ın neşeli hayat dolu olduğunu vurgulayan M.Ç., "Nefes'in T.T. tarafından aşağıya atıldığını düşünüyorum. Nefes, T.T. ile uyuşturucu madde kullanmaması için devamlı tartışıyordu ve maddeyi ondan saklıyordu. Olay günü de bu sebeple tartışmış olabileceklerini düşünüyorum. T.T. daha önce bir tartışma sırasında açık olan camı göstererek ‘Şu an bu camdan atlamak, ölmek istiyorum ama cesaretim yok, biriniz beni itsin’ şeklinde söylemde bulundu. Yine T.T. ara ara cezaevine tekrar girmek istediğini, orasının rahat olduğunu söylüyordu" dedi.

"KIZIM, T.T.'NİN ONU ÖLDÜRMESİNDEN KORKTUĞU İÇİN ONDAN AYRILMADIĞINI SÖYLEDİ"

Nefes’in annesi Melahat Balkan ise "Bir keresinde kızım Nefes’e neden T.T. ile tartıştıklarını sormuştum. O da bana, 'Sorma tam bir pisliğe çattım. Bu adam içeride yatmış, bir sene olmuş cezaevinden çıkalı, cezaevinden çıktıktan sonra eşinden ayrılmış. Akşam T.T.'yi iki üç kişi çağırdı, bu tutup para vererek adam öldürtüyorlarmış' dedi. Kızım T.T.'nin onu öldürmesinden korktuğu için ayrılmadığını söyledi. Kızım şen şakrak bir insandı, intihar etmiş olabileceğini düşünmüyorum. Kızımı T.T.'nin öldürdüğünü düşünüyorum, şikayetçiyim" dedi.

İstanbul Nefes Balkan şüpheli ölüm