Trafik sigortasında büyük dolandırıcılık! Herkesin kontrol etmesi gerekiyor

TAKİP ET

İnternet üzerinden trafik sigortası yaptıranlar uyarı! Ankara'da ikamet eden bir vatandaş internet üzerinden satın aldığı sigorta poliçesi ile dolandırıcıların tuzağına düşerek hem parasından hem de trafik sigortası olmadığı için trafik cezası uygulandı. İnternete sigorta yaptırmak istiyorum yazınca çıkan ilk siteye girdi ve başına gelenler karşısında şaşkına döndü. Polis çevirmesine girince gerçeği öğrendi.

Trafik sigortası yolu ile büyük dolandırıcılık gün yüzüne çıktı. Ankara’da ikamet eden bir vatandaş trafik sigortasını yaptırmak istedi. İlk olarak bir sigorta acentesini arayıp 8 ila 10 TL arasında bir fiyat aldı. Aldığı fiyatı yüksek bulunda internet üzerinden ‘trafik sigortası’ yazarak fiyat aramaya başladı.

Çok bilinen bir sigorta şirketinin sahte internet sitesi karşısına çıktı. İstenilen ücretin yarı fiyatını görünce cazip geldi. bilgilerini verip parayı hesaba gönderdi. Dolandırıcılar ise kendilerine ait kredi kartı ile gerçek bir sigorta şirketi üzerinden o otomobil için trafik sigortası yaptırdı.

Fakat dolandırıcıların tuzağı burada devreye girdi. Kredi kartım çalındı diyerek bankayı aradılar ve kredi kartının işlemini iptal ettirdiler. Kart iptal olunca ise otomatikman trafik sigortası da iptal oldu.

POLİS ÇEVİRMESİNE GİRENE KADAR DOLANDIRILDIĞINI ANLAMADI

Mağdurun avukatı Taha Ekici yaptığı açıklamasında, “Sigorta yaptırma istiyorum yazınca ilk çıkan siteye tıklıyor. Reklamlı bir site. E-Devlet’inden kontrol ediyor ve sigortası yapılıyor. Karşı tarafta bununla ilgili belgeleri de gönderiyor. Ucuz sigortada her şey yolunda gibiydi ancak bir polis çevirmesine denk geliyor ve aracın sigortasının olmadığı fark ediliyor. Müvekkil bunu öğrenene kadar zaten sigorta işlemi de iptal olmuş oluyor.” ifadelerini kullandı.

‘TRAFİK SİGORTASI ACENTEDEN ALINIR’

Sigorta Acenteleri İşveren Sendikası Başkanı Yalçın Metin ise vatandaşları dolandırıcılara karşı uyararak, “Vatandaşlarımıza demek istediğim şu; dokunabilecekleri hesap sorabilecekleri bir acente arkadaşımızla çalışırsa başları ağrımaz. Trafik sigortası acenteden alınır” ifadelerini kullandı.

 

trafik dolandırcılık sigorta