Trabzon Dolu Dizgin! Lideri Devirdi

TAKİP ET

Spor Toto Süper Ligin 4. haftasında Trabzonspor'a konuk olan Galatasaray, Karadeniz fırtınasına dayanamayarak darmadağın oldu.

Spor Toto Süper Ligin 4. haftasında Trabzonspor’a konuk olan Galatasaray, Karadeniz fırtınasına dayanamayarak darmadağın oldu.

Süper Lig liderini 4. haftada konuk eden Trabzonspor, rakibini 4 – 0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Bu ağır yenilgi, aynı zamanda Galatasaray’ın Süper Ligde aldığı ilk yenilgi ve ilk puan kaybı oldu.

Maçtan Notlar

Mücadeleye etkili bir futbolla başlayan ve Galatasaray kalesinde baskı kuran Trabzonspor, Onazi’nin 3. dakikada attığı golle rakibi karşısında 1 – 0 öne geçti.

Trabzonspor, golün ardından da Galatasaray kalesinde fırtına gibi esmeye devam etti. Mücadelenin 25. dakikasında Yusuf Yazıcı’nın pasını gole çeviren Nijeryalı futbolcu Nwakaeme, takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Karşılaşmanın 30. dakikasında Yusuf Yazıcı’ya çok sert faul yapan Belhanda, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Herkes, ilk yarının 2 – 0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile biteceğini tahmin ederken 45+2’de sahneye çıkan Nijeryalı Nwakaeme, attığı golle takımını 3 – 0 üstünlüğe taşıdığı gibi ilk yarınında skorunu belirledi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı orta sahada geçerken ilk yarıya kıyasla daha dengeli bir futbol vardı. Trabzonsporlu futbolcu Caleb Ekuban, 90+3’de takımının dördüncü golünü kaydederken skoru da belirledi. Trabzonspor 4 – Galatasaray 0.

Trabzonspor, bu farklı galibiyetle puanını 7’ye yükselterek 5. sıraya yükseldi. Süper Ligde ilk yenilgisini alan ve ilk kez puan kaybeden Galatasaray, 9 puanda kalırken maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

 

Spor Toto Süper Lig Galatasaray Trabzonspor Belhanda Yusuf Yazıcı Nwakaeme