Trabzon'da temizlik işletmesinde buhar kazanı patlaması: Bir işçi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Trabzon'da bulunan üç katlı endüstriyel temizlik işletmesinde bir olay meydana geldi. Afganistan uyruklu işçi Ajmal Mustaki'nin (35) hayatını kaybettiği buhar kazanı patlaması sonucunda işletme kısmen yıkıldı.

Olay, saat 08.30 sularında Çağlayan Mahallesi'nde Trabzon-Gümüşhane kara yolundaki üç katlı endüstriyel temizlik işletmesinde gerçekleşti. Ajmal Mustaki, iş yerinin kapısını açtığında buhar kazanı aniden büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın şiddetiyle işletme büyük hasar gördü ve duvarları kısmen yıkıldı. Jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan kontrollerde, Afganistan uyruklu işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Patlama sonrasında işletmenin duvarlarından fırlayan beton parçalarının çevredeki binalara da zarar verdiği tespit edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve iş güvenliği uzmanları da işletmede incelemelerde bulunuyor.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Endüstriyel temizlik işletmemizde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Ekiplerimiz hemen olay yerine ulaştı; tüm 112 ve AFAD ekipleri müdahale etti. Buhar kazanının patlaması sonucu binada büyük hasar meydana geldi. 35 yaşlarında bir kişiyi kaybettik. Şu ana kadar herhangi bir yaralı bulunmamaktadır. Savcımız da olay yerine geldi. Patlamanın nedenini detaylı bir şekilde araştıracağız. Yabancı uyruklu kişinin günlük olarak buraya gelen bir vatandaş olduğu tespit edildi. Detaylı çalışmayı ekiplerimiz yapacak. Çevre binalarda hafif etkiler oluşmuştur." şeklinde konuştu.

Trabzon patlama işçi ölümleri