Torbacı Nine Hakkında Mahkeme Kararını Verdi

TAKİP ET

Düzenlenen uyuşturucu operasyonunda satmak üzere hazırladığı uyuşturucu paketleriyle yakalanan 58 yaşındaki Torbacı Nine lakaplı kadın hakkında mahkeme tarafından son karar verildi.

Geçtiğimiz yaz aylarında Beyoğlu'nda pek çok polisin katılımıyla gerçekleştirilen büyük bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmişti. Bu operasyonların ardından en çok dikkat çeken detay ise uyuşturucu ticareti yapmak ve bulundurmak suçundan dolayı gözaltına alınan Melike Kaplanoğlu olmuştu. 58 yaşındaki kadının bu süreç içerisinde yargılama sürecinin devam ettiği ve tutukluluk halinin devamına karar verildiği öğrenilmişti. 

Geçtiğimiz günlerde görülen davada 58 yaşındaki kadın hakkında mahkeme tarafından son karar verildi. Torbacı Nine olarak bilinen kadının uzun bir süredir uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi. Satışa hazır 25 parça halinde 22 gram ağırlığında olan paketlenmiş uyuşturucular ele geçirilmişti. Bununla birlikte bazı kimyasal uyuşturucu haplara da el konulmuştu. Yapılan operasyonlarda uyuşturucu ticaretinden elde edilmiş paralar da ele geçirilmişti.

'SATMIYORUM SADECE KULLANIYORUM' DEDİ

Karar duruşmasında son kez hakkındaki suçlamalar ve iddialar hakkında savunmasını gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde ticareti yapmadığını kesin bir dille yalanlarken tüm uyuşturucu maddeleri satmak için değil kullanmak için aldığını ve bulundurduğunu ifade etti. Tarlabaşında bulunan sokak satıcılardan uyuşturucuların tamamını 200 lira karşılığında aldığını belirtti. Beraat etmek istediğini belirtti.
 
Kararını açıklayan mahkeme ise Torbacı Nine hakkında hapis cezası verdi. 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan kadının iyi hal indirimi de göz önünde bulunduruldu. Aynı zamanda 833 gün adli para cezasının verilmesine karar verildi. 

torbacı nine uyuşturucu operasyonu mahkeme kararı