Topluklu ayakkabı giymem dedi, maaşı kesildi

TAKİP ET

BBC'de yer alan haberde; Londra'da bir firmada çalışan 27 yaşındaki Nicola Thorp; işyerinin kendisini topuklu ayakkabı giymediği için evine gönderdiğini belirterek, topuklu ayakkabı giymediği sürece de maaşının kesileceği yönünde tehdit edildiğini söyleyerek hükümete dilekçe verdi.

Kurumunda danışma masasında resepsiyon memuru olarak çalışan Thorp, yüksek topuklu giymek istemediğini patronuna söylediğinde kendisine güldüklerini ifade etti. İş tanımı içinde resepsiyon memuru olarak müşterilere toplantı odalarına kadar eşlik etmenin de bulunduğunu ve patronuna bu işi yüksek topuklu ayakkabılarla ve sabah 9'dan akşam 6'ya kadar ayakta kalarak artık yapamayacağını söylediğini BBC'ye aktardı.  PWC isimli muhasebe şirketi olan işyerine gittiğini ancak topuklu ayakkabı ile gelmedikçe ücret alamayacağını öğrendiğini söyleyen Thorp, hükümete dilekçe vererek, çalışan kadınların düz yada topuksuz ayakkabılarla işe gidebilme tercihleri olmasını talep etti. Şimdiden 7 bin imzaya ulaşan dilekçesinde bu konudaki kanunun eski olduğunu ve cinsiyet ayrımı yaptığını savunuyor.  İş Hukuku Şirketi olan Thompsons, İngiliz işverenlerin kurumsal giyim şartlarını yerine getirmeyen işçileri  doğru ayakkabı ve giysiyi seçmeleri ve almalarına yeterli zaman tanıdıktan sonra işten çıkarma hakları olduğunu söyleyerek;  erkek ve kadınlar için farklı giyim kuşam şartları belirleyebildiklerini ancak aynı şıklık derecesinde olması gerektiğine dikkat çekti. Topuklu ayakkabıların seksi imaj yarattığı yönünde konuşan Equal Justice Ltd. avukatı Lawrence Davis, seksi olmanın işyeri şartı olamayacağını belirtti.  Ayrıca konuya sağlık açısından bakıldığında, yüksek topuklu ayakkabıların ayağın şeklini bozarak artrite neden olduğu biliniyor.    

işyerinde topuklu ayakkabı giymek topuklu ayakkabı topuklu ayakkabılar topuklu ayakkabının zararları yüksek topuklu ayakkabı