Tokat'ta yoğun bakımdaki hastaya şiddet: 7 gün sonra yeniden açıldı

TAKİP ET

Tokat'ta beyin kanaması s sebebi ile hastaneye kaldırılan Metin Akça'ya, yoğun bakım ünitesindeyke 3 hemşirenin kötü muamelede bulunmasının ardından açılan soruşturma kapsamında faaliyetlerine ara verdirilen hastane, bir haftanın ardından tekrardan hasta kabulüne başladı.

Fransa'dan Türkiye’ye gelen Metin Akça, tatilin yapmak için geldiği memleketi Tokat'ta rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne giden Akça'nın beyin kanaması yaşadığı tespit edildi. Burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Akça, yakınlarınca Medical Park Hastanesi'ne götürüldü. Akça’nın, yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlanıldı.

HASTAYA KÖTÜ MUAMALE

9 Temmuz günü, yakınlar servis kamerasından Akça’yı izlediği esnada akıl almaz olay ile karşılaştılar. Akça'ya yoğun bakım hemşireleri M.A. ile H.K.'nin kötü muamelede davrandığını fark eden yakınları, cep telefonu kamerası ile bu anları kameraya aldı. Görüntülerde cihazlara bağlı olan Akça'nın kolunu yatağa bağladıkları, çarşafla yüzünü kapattıkları ve elleriyle yüzüne baskı uyguladıkları fark edildi. Hasta yakınları durumu Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, takipsizlik kararı vererek olayın ardından erkek hemşire M.A.'nın işine son verildi.

3 YIL MESLEKTEN MEN

Sağlık Bakanlığı yaptığı incelemesinin ardından hemşirelerden M.A., 3 yıl süre ile meslekten menedildi. H.K. ise 6 aylık mesleki eğitim zorunluluğu tabi tutulu. Her iki sağlık personelinin herhangi bir sağlık kuruluşlarında yoğun bakımda görevlendirilememesine karar verildi. Sağlık Bakanlığı müfettişleri incelemelerinin ardından Medical Park Tokat Hastanesi 7 gün sonra tekrardan hasta kabulüne başladı.

 

Tokat hastane sağlık