Tokat'ta Art Arda Depremler

TAKİP ET

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün akşam meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremi çevre illerde hissetti. Bu depremden sonra Tokat'ta en büyüğü 4,4 olan 41 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Depremde Tokat genelinde 191, Yozgat genelinde ise 94 yapıda hasar meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinden yapılan açıklamada, dün akşam saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. 

Yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin çevre illerden de hissedildiğine açıklamada yer verildi. 

AFAD açıklamasında, depremde zarar gören binalara kesinlikle girilmemesi hususunda da vatandaşlara uyarı yapıldı. 

Bölgede Artçı Sarsıntılar Oluyor

Sulusaray ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü Sulusaray ilçesi olan en büyükleri 4,4 ve 4,1 olan artçı sarsıntılar kaydedildi. 

Tokat Valiliği, deprem nedeniyle Tokat il genelinde ve Yozgat Valiliği ise yine deprem nedeniyle Yozgat'ın 3 ilçesinde ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Tokat Valiliği, kamu kurumlarında görevli engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel ile 0-6 yaş grubu çocuğu olan annelerin aynı gün idari izinli sayılmasına karar verdi. 

Tokat Deprem Sulusaray Tokat Haberleri