Tokat'ta Art Arda 2 Deprem, Üç İlçede Okullar Tatil Edildi

TAKİP ET

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremden etkilenen 3 ilçede ise eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığıinternet sitesinden yapılan açıklamada, merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. 

Bu gece saat 01.06'da meydana gelen depremin, yerin yaklaşık 9,97 kilometre derinliğinde kaydedildiği de açıklamada yer aldı. Sarsıntıyı çevre iller de hissetti.

Bu sarsıntıdan yaklaşık bir buçuk saat sonra merkez üssü yine Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha olduğu açıklandı. 

Saha Tarama Çalışmaları Sürüyor

Depremden sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4,7 büyüklüğünde kaydedilen sarsıntıdan hemen sonra AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibarıyla kurumlarımıza olumsuz bir ihbar ulaşmadı. Gelişmeleri çok yakından takip edilmektedir. Sarsıntıdan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." dedi. 

Tokat Sulusaray Deprem Tokat Haberleri