Tokat'ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem

TAKİP ET

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Bu akşam saat 18.11'de kaydedilen sarsıntı yerin yaklaşık 5,25 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Bu depremden sonra 3,4 ve 3,5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha meydana geldi. 

Depremden sonra açıklama yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, depremde hasar gören evlerin bulunduğunu ancak can kaybının olmadığını söyledi. 

Hatipoğlu, Tokat ili genelinde yarın okulların tatil edildiğini de belirtti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Tokat Valisi, AFAD ve ilgili kurumlarda görevli tüm ekiplerin sahada tarama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gelişmeler çok yakından takip edilmektedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerine de yer verdi. 

Yozgat'taki Bir Köyde Evler Hasar Gördü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki grafiğe göre, deprem Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum çevre illerden de yoğun olarak hissedildi.

Tokat'taki depremden etkilenen Yozgat'ın Yelten köyünde çok sayıda evin duvarında çatlaklar ve hasar oluştu.

Depremden sonra açıklama yapan Yozgat Valiliği, "Kadışehri ilçemizde ve bu ilçemizin köylerinde bazı yapılar hasar gördü. Ancak çok şükür ki şu ana kadar ulaşılan bilgilerde can kaybı ve yaralı vatandaşımız yoktur." ifadelerini kullandı.

Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Tokat'ta bu gece saat 01.06'da 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildiği AFAD tarafından açıklanmıştı.

Bu depremin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtmişti. 

Tokat Sulusaray Deprem Tokat Haberleri