Togg'a kredi imkanı! Vatandaşların Togg'a ulaşımı kolaylaşacak

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg'a kredi verileceğini ifade ederek, "Togg bizim milli gururumuz. BDDK üzerinden bankalarımızla konuşarak bir paket oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra ilan edeceğiz" dedi.

Bakan Nebati, TRT Haber televizyonunun İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirilen canlı yayında gündem hakkında soruları cevapladı.

Nebati, İFM'nin günlük 100 bin kişinin faaliyette bulunabileceği öte yandan bir yaşam merkezi olacağını ifade ederek, "Bugün açılışını yaptığımız bu finans merkezine bankalarımız yavaş yavaş taşınmaya başladılar. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank taşınmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 85 bin kişilik bir taşıma işlemi gerçekleşmiş olacak. Önümüzdeki yılın sonunda da 100-103 bin kişilik bir yaşam alan oluşmuş olacak. Burada sadece bankalar değil, finansı oluşturan sigortacılık ve katılım gibi alanlar da İFM'de olacak. Ayrıca burası bir taraftan finans merkezi olurken aynı zamanda ticaretin de merkezi haline dönüşecek. Çünkü İstanbul aynı zamanda ticaretin de merkezi." şeklinde konuştu.

'KOBİ'LER HER ALANDA DESTEKLENECEK'

"KOBİ yatırım bankacılığına" hakkında bir sorunun sorulması üzerine Bakan Nebati, İstihdamın da yarısından fazlasının KOBİ'ler tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Nebati, "Biz gerek kredi garanti fonu üzerinden gerekse KOSGEB üzerinden KOBİ'lerimizi desteklerken bir de bununla ilgili bir bankanın oluşturulması ve bunun üzerinden buraya destek verilmesi noktasında hazırlıklarımız var. Şimdi bir aşağı yukarı 250 milyar sonra 100 milyar sonra bir 50 milyar lira KGF paketlerinde 14 başlık altında KOBİ'lerimizin her alanında desteklenebileceği şeklinde bir yapıyı oluşturmuş durumdayız" dedi.

'TOGG İÇİN BANKALARIMIZLA KONUŞARAK BİR PAKET OLUŞTURDUK'

Yerli otomobil TOGG hakkında konuşan Bakan Nebati, "Yola çıktığım zaman bir çok araç duruyor, vatandaşlar alkışlıyor, fotoğraf çekmeye çalışıyor. İnsanlar bu aracın Türkiye'de üretiliyor olmasından dolayı çok mutlu. Togg bizim milli gururumuz. BDDK üzerinden bankalarımızla konuşarak bir paket oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TOGG Bakan Nebati kredi