Tır şoförü, 200 kaçak göçmeni İstanbul diye Sakarya'ya getirdi

TAKİP ET

Yurt dışına kaçmak amacı ile Türkiye'ye kaçak yollar ile giriş yapan ve Anadolu Otoyolu Sakarya Akyazı geçişinde tır dorsesinden çıkartılan 70 yabancı uyruklu kişi, mahalle halkı ve jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Kaçak göçmenlerin yaklaşık 200 kişi olduklarının tespit edilmesi üzerine ekipler bölgede kaçakları arama çalışması başlattı.

İddialara göre, Türkiye’ye kaçak yollar ile giriş yapan yaklaşık 200 yabancı uyruklu kişi, yurt dışına kaçmak amacı ile yabancı uyruklu tır şoförü ile görüşerek Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden yolculuğa başladı. Anadolu Otoyolu Sakarya Akyazı geçişi istikametinde ise tırın dorsesinden indirilen kaçak göçmenler bölgede dolaşırken Balballı Mahallesi’ne geldi. Olayın ardından şüphelenen mahalle sakinleri ise durumu jandarma ekiplerine ihbar etti.

'YAKLAŞIK 200 KİŞİ BÖLGEYE DAĞILDILAR'

Kaçak göçmenleri yakalayıp jandarmaya teslim ettiklerini ifade eden Balballı muhtarı Ercai Pınar, “Saat 21.00 sıralarında mahallemiz sapağından çıkan tır tarafından ve kendilerinin söylediği de yaklaşık 200 kişi bölgeye dağıldılar. Biz de bunların yaklaşık 70’ini jandarma ve vatandaşlarla beraber yakaladık, bir araya getirdik diğerlerini de arıyoruz. Parça parça olarak aranıyorlar, civar mahallelerde yayıldılar bölgede aranıyorlar. Bunların merkezi burası gibi oldu sanırım İstanbul, Gebze gibi bölgelerden ticari taksiler geldi onların bir kısmını da ekipler yakaladı. Konumun verilmesi üzerine taksiler bunları 4’er, 5’er kişi halinde götürecekti” ifadelerini kullandı.

Mahalle halkınca sorulan sorulara cevap veren kaçak göçmen, “Doğubeyazıt’tan tıra bindik bir gün önce, İstanbul’a gidiyoruz sandık. İstanbul’dan da Avrupa’ya gidecektik. Bir kişi 500 dolar para verdik. Avrupa’ya giderken de 2 bin dolar” şeklinde konuştu.

 

Sakarya kaçak göçmen İstanbul