Tıp Dünyası Şaşkın: Genç Adam Cinsel İlişki Sırasında Kör Oldu!

TAKİP ET

İngiltere'de meydana gelen ve Tıp dünyasını bile şaşırtan olay duyanları şoke etti. Cinsel ilişki sırasında aşırı zevkten tek gözünü kaybettiği belirlenen bir adamın tatmin olduğu sıralarda nefesini sıkı bir şekilde tuttuğu için gözüne giden damlalardan birinin patlaması sonucunda tek gözünü kaybettiği öğrenildi.

İngiltere’de meydana gelen ve Tıp dünyasını bile şaşırtan olay duyanları şoke etti. Cinsel ilişki sırasında aşırı zevkten tek gözünü kaybettiği belirlenen bir adamın tatmin olduğu sıralarda nefesini sıkı bir şekilde tuttuğu için gözüne giden damlalardan birinin patlaması sonucunda tek gözünü kaybettiği öğrenildi.

Olay, İngiltere’de meydana geldi. 29 yaşında olduğu öğrenilen genç bir adamın cinsel ilişki esnasında aşırı zevkten dolayı nefesini sıkı bir şekilde tuttuğu için gözünde biriken kan damarının patlaması sonucunda tek gözünü kaybetti.

TIP DERGİSİ VAKAYI YAZDI

Alınan bilgilere göre, genç adamın başına gelen garip olayın İngiliz Tıp Dergisi’ne de yansıdığı ve dergide yazan makalede bir adamın cinsel ilişki sırasında aşırı zevkten dolayı sıkı bir şekilde nefesini tutmasından dolayı gözündeki kan damarlarından birinin patlaması sonucunda görme yetisini kaybettiği belirtildi.

SEBEP, VALSAVLA MANEVRASI

Genç adamın başına gelen talihsiz olayın Valsavla adlı bir hareket olduğu ve Valsavla manevrasının, kişinin solunun yolu kapalıyken orta kuvvette nefes vermeye çalışması sonucunda meydana gelen bir vaka olduğu belirtildi. 

GÖZÜNDEKİ KAN DAMARI PATLADI

Cinsel ilişkiye girdiği sırada aşırı zevkten dolayı orgazm olurken nefesini sıkıca tutan genç adamın gözünde bulunan kan damarlarından birinin patladığı öğrenildi. Genç adamın yaşadığı olay sonucunda hemen bir hastanenin acil servisine koştuğu ve cinsel ilişki sonrasında orgazm olduğu sıralarda nefesini sıkıca tuttuğunu bunu yaparken de gözündeki görme yetisini yavaş yavaş kaybetmeye başladığını anlattı. Genç adam gözündeki kan damarının baskıdan dolayı patlaması sonucunda bir gözünün görme yetisini kaybetti.

 

Dünya haberleri İngiltere Cinsel ilişki sırasında kör olan adam Valsavla Manevrası kör etti Valsavla Manevrası nedir Tıp Dergisi