THY Uçağında Binlerce Metrelerce Yükseklikte Heyecanlı Dakikalar! Doğum Paniği...

TAKİP ET

Türk Hava Yollarına ait olan uçağın Kongo İstanbul arasındaki seferi sırasında bir kadın yolcu 13 bin metre yükseklikte doğum yaptı. Kabin ekibinin yaptırdığı doğumun son derece başarılı geçtiği öğrenildi.

Türk Hava Yollarının Demokratik Kongo Cumhuriyetinden kalkan uçağında 13 bin metre yükseklikte korku dolu anların yaşandığı öğrenildi. Bir kadının doğum sancılarının havadayken başlamasının ardından kabin ekibinden yardım istedi. İstanbul'a doğru havalanmış olan uçakta kadın yolcu kabin ekibi kadını güvenli bir bölgeye aldıktan sonra aldıkları eğitimle birlikte doğum yaptırdılar. Doğum sonrasında uçağın iniş yapması ile hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun son derece iyi olduğu belirlendi. 

Türk Hava Yollarına ait Gabon İstanbul seferini gerçekleştiren uçak içerisinde heyecanlı dakikalar yaşandı. Hamile olan kadın yolcu hareketten bir süre sonra acı içerisinde kıvranmaya başladı. Doğum sancılarının başladığı belirlenen uçakta kabin ekibi başarılı bir doğuma imza attı.

13 BİN METRE YÜKSEKLİKTE DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

Uçak havalandıktan sonra başlayan doğum sancıları sebebiyle acil iniş yapacak bir rota bulunamadı. Kadının eşinin yanında bulunduğu ve aynı zamanda doktorluk yaptığı belirlendi. Doğum için kabin ekibi tarafından tüm hazırlıklar tamamlandı. Bir süre sonra yolcu bir erkek bebek dünyaya getirerek doğumu tamamladı. 

Doğumdan sonra saat 10:00 sularında Atatürk havalimanına inen uçakta önce doğum yapan kadın ve bebeği indirildi. Hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülmesine karar verildi. Birkaç saatlik bebeği ile hastanede sağlık kontrolleri yapılan kadın yolcunun ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. 13 bin metre yükseklikte başarılı bir doğum gerçekleşti. 

thy havada doğum