TFF'den Kulüp Başkanlarına Dünya Kupası Tarifesi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), EURO 2024'teki yüksek ağırlama giderlerinin ardından 2026 Dünya Kupası için yeni bir düzenlemeye gidiyor. İddiaya göre federasyon, turnuvaya gitmek isteyen kulüp başkanlarından 15 bin dolar, eşleriyle katılacak olanlardan ise 24 bin dolar talep edecek. Tasarruf amaçlı bu karar, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçmiş turnuvalarda çok konuşulan yüksek harcamaların önüne geçmek için ezber bozan bir adım attı. EURO 2024’teki devasa ağırlama bütçelerinin yarattığı tartışmaların ardından, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi tasarruf eksenli yeni bir stratejiyi devreye sokuyor. Gelen iddialara göre, 2026 Dünya Kupası’nı yerinde takip etmek isteyen kulüp başkanları bu kez turnuva masraflarını kendi ceplerinden karşılamak zorunda kalacak.
Ağırlama Bütçelerinde Tasarruf Dönemi
Geçmiş dönemde hayata geçirilen geniş davetli listeleri ve yüksek bütçeli organizasyonlar, Türk futbol kamuoyunda uzun süre eleştiri oklarının hedefi olmuştu. TFF’nin yeni yönetimi, geçmişin izlerini silmek ve federasyon bütçesini korumak adına "ücretsiz turnuva seyahati" dönemine resmen son verdi.
Başkanlara "Katılım Bedeli" Yazısı Gönderildi
TFF'nin profesyonel lig kulüplerine gönderdiği iddia edilen resmi yazıda, ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa düzenleyeceği Dünya Kupası organizasyonuna katılmak isteyen başkanlar için net tarifeler belirlendi.
Yalnızca Kulüp Başkanları İçin: 15 bin Dolar
Eşli Katılım Durumunda: 24 bin Dolar
Protokol Değil, Tribün Bileti Verilecek
Yeni dönemin getirdiği kısıtlamalar sadece ücretlerle de sınırlı kalmadı. Turnuvaya gidecek kulüp başkanlarına VIP protokol tribünü yerine, birinci kategori tribünlerden bilet tahsis edileceği öğrenildi. Federasyonun bu hamleyle hem maliyetleri minimumda tutmayı hem de ayrıcalıklı ağırlama algısını kırmayı amaçladığı belirtiliyor.
Kontenjanlar Yeniden Şekillendi: Aslan Payı Takımın
Milli Takım oyuncuları ve teknik ekip için, ailelerinin de dahil edileceği toplam 250 biletlik bir havuz oluşturuldu. Benzer şekilde sponsorlar için de 250 adetlik bir kota ayrılırken, TFF Yönetim Kurulu üyelerinin her birine ise 3'er bilet hakkı tanındığı iddia edildi.
Kritik Genel Kurul Öncesi Büyük Test
Bu radikal kararın, 7-8 Haziran'da Ankara'da yapılacak mali genel kurulun hemen öncesinde sızması futbol kulislerini hareketlendirdi. Yıllardır uluslararası turnuvalara federasyon imkanlarıyla gitmeye alışkın olan kulüp başkanlarının, bu "paralı katılım" modeline nasıl bir reaksiyon göstereceği ise merakla bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Türk futbolunun asıl gündem maddelerinden birinin bu tasarruf hamlesi olacağı kesin.