TFF, Çaykur Rizespor – Galatasaray Maçındaki Hatalardan Dolayı Maçı Tekrar Ettirecek mi?

TAKİP ET

Çaykur Rizespor – Galatasaray karşılaşması hakem Serkan Çınar'ın hatalı yönetiminden dolayı iki gündür futbol kamuoyunun gündem konusu oldu.

Çaykur Rizespor – Galatasaray karşılaşması hakem Serkan Çınar’ın hatalı yönetiminden dolayı iki gündür futbol kamuoyunun gündem konusu oldu. Serkan Çınar’ın kötü yönetimi Çaykur Rizespor camiasını çok öfkelendirirken Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de hakem Serkan Çınar’a sert tepki göstermesi MHK’yı çok zor durumda bıraktı. Hakem Serkan Çınar’ın hatalarını tespit eden TFF ise kararını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Emre Akbaba’nın ayağının kırıldığı pozisyon sonrasında Çaykur Rizesporlu futbolcu Samudio’yu kırmızı kartla oyundan ihraç eden ve daha birçok hatalı kararıyla futbol kamuoyunun tepkisini üzerine çeken hakem Serkan Çınar’ın hatalı olduğuna hükmedildi.

Hakem Serkan Çınar’ın hataları kararlarına çok öfkeli olan Çaykur Rizespor yönetimi ise maçın tekrarı için TFF’ye başvuracağını açıkladı.

Emre Akbaba’nın ayağının kırıldığı pozisyonda VAR’dan herhangi bir ikaz gelmemesine rağmen hakem Serkan Çınar’ın kendi tasarrufuyla VAR’a giderek Çaykur Rizesporlu Samudio’yu kırmızı kartla oyundan ihraç ettiği de tespit edildi.

İlk penaltı pozisyonunda da hakem Serkan Çınar’ın VAR’ın seçtiği yanlış kamera açısından pozisyonu inceleyerek penaltıya hükmettiği ve başka açı istememesi nedeniyle maçın kaderini etkileyebilecek hatalı karar verdiği, tekrarlanması gereken penaltı vuruşunu tekrarlatmadığı ve VAR’da penaltı pozisyonunu incelerken Abdurrahim Albayrak’ın hemen yan tarafında durmasına dikkat etmediği de belirlendi.   

MHK’nın hatalı yönetimlerinden dolayı hakem Serkan Çınar ve Alper Ulusoy’a sezon sonuna kadar görev vermeyeceği öğrenildi. TFF’nin ise hakem hatalarından dolayı maçın tekrarına hükmedip hükmetyeceği futbol kamuoyunda merakla bekleniyor.  

TFF MHK Galatasaray Çaykur Rizespor Serkan Çınar Emre Akbaba penaltı son dakika haber