Teslim Olan Kadın Teröristten Flaş İtiraf: "Yeni Katılanlar Değil, Eskiler de Kaçıyor"

TAKİP ET

Terör örgütü PKK dan kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan "Viyan" kod adlı kadın terörist B.O, ifadesinde terör örgütü içerisindeki çözülmeyi anlattı. Kadın terörist Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları sonucu örgütteki çözülmelerin en üst seviyeye ulaştığını söyledi.

Terör örgütü PKK dan kaçarak Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan "Viyan" kod adlı kadın terörist B.O, ifadesinde terör örgütü içerisindeki çözülmeyi anlattı. Kadın terörist Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları sonucu örgütteki çözülmelerin en üst seviyeye ulaştığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Yurtiçi ve yurtdışında başarılı operasyonlarıyla PKK'lı teröristlere adeta göz açtırmıyor. Terör operasyonları kararlılıkla yürütülürken yerleşim yerleri tek tek Teröristlerden temizleniyor. Operasyonların ardından örgütten kopmalarda da artış yaşanıyor. Son 6 ayda Şırnak'ta teslim olan terörist sayısı 211’e ulaştı. Son 6 ay içerisinde sadece Şırnak'ta 9 de sorumlu 131 terörist etkisiz hale getirildi.  İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin aile destekli ikna çalışmaları sonucunda Silopi Habur Sınır Kapısı Karakolu'na "Viyan" kod adlı kadın terörist B.O.  Dün teslim olmuştu. Jandarmada ifadesi alınan B.O,  2011 yılında yakın çevresinden etkilenerek terör örgütüne katıldığını söyledi.

“SÖYLENENLERLE GERÇEKLER ARASINDA UÇURUM VAR”
Arkadaşları nedeniyle bir anda kendisini PKK kampında bulduğunu söyleyen kadın terörist, örgüte katıldıktan sonra kendisine söylenenler ile gerçekler arasında çok büyük bir uçurum olduğunu bu nedenle kaçmanın yollarını aradığını dile getirdi. Örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra kaçmaya çalıştığını belirten terörist, "Benim gibi birçok arkadaşımın gelmek istediğini biliyorum. Kaçmaya çalışmak isteyenleri de gördüm ama onlara yapılanları da gördüm. Hep bizlere  'teslim olursanız aileniz mahvolur, sizin orada bir yaşamınız olamaz, sizi gelip bulur öldürürüz' gibi sindirme politikası izliyorlardı. Bu politikaları etkili de oluyordu ve kimse kaçmaya cesaret etmiyordu." dedi.

"12-17 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER SAVAŞTIRILDI VE ÇOĞU ÖLDÜ"
Kadın terörist Örgütü yeni katılacaklara yönelik stratejik bölgelerde şube kurulduğunu belirterek, 12-17 yaş grubundaki gençlerin bu şekilde eğitilip Savaş kırıldığını ve birçoğunda öldüğünü söyledi. Son zamanlarda örgüte katılanların sayısında ciddi bir azalma olduğuna dikkat çeken terörist,  "Bir bölgede 4 şubeleri varsa bu son iki yılda bir şubeye düştü yani örgüte katılımın yüzde 70 azaldığını söyleyebiliriz.  Kaçmanın yolunu bulup gelenler de olacak. Duydukları ve gördüklerinin bir olmadığını gören insanlar bir şekilde oradan kurtulacaklar." ifadesini kullandı.

 

şırnak silopi kadın terörist teslim olan terörist ifade son dakika