Teröristler Yüzlerce Kişiyi Alıkoymuştu, Afrin'deki Dehşet Hapishanesi İlk Kez Görüntülendi!

TAKİP ET

Afrin ilçe merkezinde yıllardır işgalci olan teröristlerin örgüte karşı gelen ve karşıt gruplarda bulunan kişileri alıkoyduğu merkezi hapishanesinin iç yüzü ilk kez görüntülendi. Dehşet hapishanesinin PKK ve PYD'li teröristlerin işledikleri suçları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Afrin ilçe merkezinde yıllardır işgalci olan teröristlerin örgüte karşı gelen ve karşıt gruplarda bulunan kişileri alıkoyduğu merkezi hapishanesinin iç yüzü ilk kez görüntülendi. Dehşet hapishanesinin PKK ve PYD’li teröristlerin işledikleri suçları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Terör örgütü PKK ve PYD’nin Afrin ilçe merkezinde yüzlerce kişiyi insani koşullardan uzak şekilde esir tuttuğu hapishane bölgenin teröristlerden temizlenmesinin ardından ilk kez görüntülendi. Hapishane ÖSO birliklerinin kontrolü altına geçerken bu hapishanede terör örgütünün kendilerine dahil olmayan ve karşıt gruplarda bulunan kişilere karşı sergiledikleri tavırlar ilk kez tüm çıplaklığıyla ortaya döküldü.

KENDİ USULLERİYLE CEZALAR VEREREK ESİR TUTTULAR

Yaklaşık 6 yıldır Afrin2i işgal eden ve binlerce vatandaşa zulüm çektiren terör örgütleri bu süreçte kendilerine dahil olmayan ve kendi görüşlerinden karşıt görüşte bulunan yüzlerce vatandaşı kurdukları sözde mahkemeler ve belirledikleri cezalarla yıllarca esir tuttu. Bu hapishanede son 2 yıl içerisinde çoğunlukla ÖSO mensubu askerlerin yer aldığı belirlendi. Merkez hapishanesi içerisinde 35 koğuş, 15 hücre ve 2 sorgu odası bulunduğu öğrenildi. TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart 2018 tarihinde kontrol sağladıkları Afrin bölgesindeki merkez hapishanesi teröristlerin bölgeden temizlenmesi sonucunda ÖSO askerlerinin kontrolü altına geçti. Hapishane içinde inceleme yapan ÖSO mensubu askerler esir tutulan kişilerin koğuşlarının çoğunda dışarıya açılan bir pencere bulunmadığını belirledi. Hapishane içindeki şartlarında tamamen esir tutulan kişilerin iradelerini kırarak bilgi almak amacın yönelik kurulduğu görüldü. Özellikle esir tutulan ÖSO mensubu askerlerin aynalı camların yer aldığı sorgu odalarında sorguya çekildiği ve bilgi almak için farklı yöntemler denendiği tespit edildi.

KENDİLERİNE SAVAŞMALARI ŞARTIYLA SEBEST BIRAKTIKLARI OLMUŞ

Öte yandan teröristlerin hapishanede esir tuttukları sivilleri kendilerine dahil olmaları ve kendisaflarında savaşmaları şartıyla serbest bıraktıkları öğrenildi. Aynı zamanda, TSK ve ÖSO birliklerinin zaferiyle sonuçlanan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in teröristlerden tamamen temizlenmesinden sonra teröristlerin elinde olan hapishanede esir tutulan ve serbest bırakılmadıkları tespit edilen kişilerin Afrin’den kaçırıldığı tahmin ediliyor. 

 

Afrin Zeytin Dalı Teröristlerin hapishaneleri Siviller Esir tutulan siviller ÖSO TSK PKK PYD Afrin Merkez Hapishanesi Suriye