Terör Örgütü DEAŞ'a 'Bozdoğan-11' Operasyonu: 33 Gözaltı

TAKİP ET

Sakarya'da emniyet birimleri tarafından terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen 'Bozdoğan-11' operasyonlarında gözaltına alınan 33 zanlı emniyete götürüldü.

Sosyal medya hesabından DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlere kesinlikle göz açtırılmayacağına ve terörle mücadelenin aralıksız şekilde kararlılıkla süreceğine değindi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, Sakarya’da terör örgütü DEAŞ mensuplarına yönelik eş zamanlı şekilde “Bozdoğan-11' olarak adlandırılan operasyonlar düzenlendiği blgisini paylaştı. 

Emniyet birimlerinin eş zamanlı operasyonlarında 33 zanlının gözaltına alındığını kaydeden Yerlikaya, "Operasyonlarda gözaltına alınan DEAŞ terör örgütü mensupları, yerel seçimler öncesinde eylem hazırlığı ve arayışı içerisindeydi. Yine çatışma bölgelerine eleman kazandırılması, terörizmin finanse edilmesi için terör örgütüne maddi destek sağlanması, illegal mescit ve medrese yapılanmasıyla faaliyet yürüttükleri de tespit edildi.

Emniyet birimlerimizin düzenlediği eş zamanlı operasyonlar sonucunda, 4 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çok miktarda döviz ve çeşitli yaşam malzemeleri ile çok sayıda yasaklı yayın ve dokümana el konuldu. Operasyonda görev alan polislerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Sakarya DEAŞ Terörle Mücadele TEM Ali Yerlikaya