Terör Örgütlerini Sınır Hattında Korku Sardı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusunda bulunan terör örgütlerine yönelik kararlılık mesajı vermesinin ardından Mardin Sınır Hattında bulunan Suriye sınırında terör örgütleri hareketlenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusunun temizleneceği yönünde açıklamalar yaptıktan hemen sonra Mardin’in hemen karşısında bulunan sınır hattına YPG ve ABD iş birliği dikkat çekti. İddialara göre ABD, son bir hafta içerisinde 420 adet zırhlı, kamuflajlı FTP, Stringer füzeleri, zırhlı mühimmat ve aracı Mardin’in Kızıltepe ve Nusaybin sınırı karşısında bulunan 300 YPG’li teröriste teslim etti. İhlas Haber Ajansı (İHA) kameraları YPG’nin Mardin sınırına 10 kilometre uzaklıktaki mevzilerini görüntüledi. 

ELLER TETİKTE BEKLİYORLAR

YPG’li teröristlerin Mardin sınır hattı boyunca hendekler kazdıkları görülürken, sınır hattında yeni mevziler açmaları da dikkat çekti. Burada yeni kazılan hendek ve mevzilere YPG’li teröristlerin takviye yaptığı iddia edilirken, sınır hattında olası bir saldırıya karşı askerler elleri tetikte nöbette bekliyor.
Diğer yandan yerel kaynaklar, ABD’li komutanların sık sık bölgeye gelerek YPG ile iş birliği içerisine girdiklerini iddia etti. YPGli teröristlerin örgüte eleman kazandırmak adına Deyrizor, Aradi, İbrahimiye, Biriknes köylerinde yaşayan gençleri evlerinden kaçırdıkları da öne sürüldü.

terör örgütü sınır son dakika son dakika haberi