Teravih Namazı Kaç Rekat? Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

TAKİP ET

Teravih namazı nasıl kılınır? Bugün itibarı ile en çok araştırılan konulardan biri teravih namazının kaç rekât olduğu ve nasıl kılındığı oldu. 11 ayın sultanı ramazan ayı bu akşam kılınacak İlk teravih namazı ve gece kalkılacak ilk sahur ile birlikte başlıyor. Müslüman alemi bu mübarek ayda oruçlarını tutup iftarlarını yaptıktan sonra Yatsı ezanının ardından ibadethanelerde Teravih namazı kılmaya başlıyor. Peki, Teravih namazı kaç rekat ve Teravih namazı nasıl kılınır?

Teravih namazı nasıl kılınır? Bugün itibarı ile en çok araştırılan konulardan biri teravih namazının kaç rekât olduğu ve nasıl kılındığı oldu.  11 ayın sultanı ramazan ayı bu akşam kılınacak İlk teravih namazı ve gece kalkılacak ilk sahur ile birlikte başlıyor.  Müslüman alemi bu mübarek ayda oruçlarını tutup iftarlarını yaptıktan sonra Yatsı ezanının ardından ibadethanelerde Teravih namazı kılmaya başlıyor.  Peki, Teravih namazı kaç rekat ve Teravih namazı nasıl kılınır?

İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla beklenen Mübarek Ramazan ayı bu akşam kalkılacak ilk sahurla birlikte başlıyor.  Aynı zamanda ilk teravih namazı da bu akşam itibariyle kılınacak.  Oruç,  bir anlamda insanların yokluğunu anlamını bilmesi varlığa şükretmesi için tutulmaktadır.  Ramazan ayında oruçlar açıldıktan sonra Yatsı namazı ile birlikte Teravih namazı da kılınmaktadır.  Müslüman alemi için teravih namazı adeta bir bayram niteliğindedir.  Peki, Teravih namazı kaç rekattır,  Teravih namazı nasıl kılınır?

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKÂTTIR?
Teravih namazlarının kaç rekat olduğu Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kıldırmış olduğu namazlar dönemimde herhangi bir rivayet yoktur. Ömer zamanındaki Cemaatle kılınan teravih namazlarının rekâtları konusunda ise iki farklı rivayet bulunmaktadır.  Bunlardan biri 20 rekât biri ise 10 rekâttır.  Hz Ömer'in halifeliği döneminde teravih namazının 20 rekât kılındığı ve günümüze kadar da bu şekilde geldiği bazı rivayetlerde yer almaktadır. Teravih namazı Nafile bir ibadettir ve farz değildir.  Herhangi bir meşguliyetin iz ya da yorgunluğunuz olduğu durumlarda evde Teravih namazını 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekât olarak kılarak bu Sünneti yerine getirmiş olursunuz.  Rivayetlere göre Teravih namazını cemaatle birlikte iştirak etmek daha iyidir.

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?
Teravih namazı sadece Ramazan ayında yerine getirilen bir ibadettir ve 20 rekâttan kılınan bir sünnet namazıdır.  Peygamber Efendimiz ve dört halife Teravih namazına devam etmiştir.  Teravih namazının kılınışını diğer Nafile namazlardan farklı bir şey bulunmamaktadır.  Yani normalde iki rekât namaz nasıl kılınıyor sa Teravih namazı da aynı o şekilde kılınmaktadır.  Mesela sabah namazının sünneti gibi teravih namazının iki rekâtını kılabilirsiniz.  Devam eden bütün rekatlarda aynı şekilde tekrar etmektedir.  Sabah namazının iki rekat sünnetini ya da teravih namazının farzını bu konuda ölçü alabilirsiniz.  Teravih namazı yatsı ile Vitir namazı arasında bulunmaktadır.

 

Teravih Namazı Kaç Rekat Teravih Namazı Nasıl Kılınır Teravih namazı nasıl kılınır enderun usulü teravih namazı nasıl kılınır hanefilerde teravih namazı nasıl kılınır teravi nasil kilinir