TEOG Sınav Sonuçları Açıklandı! E-Okuldan TEOG Sınav Sonucu Nasıl Öğrenilir?

TAKİP ET

Öğrencilerin büyük bir merakla beklediği TEOG sınav sonuçları açıklandı. MEB'in yaptığı açıklama ile binlerce öğrencinin merakla beklediği sınavın sonuçlarının E-Okul üzerinden açıklandığı bildirildi. Peki öğrenciler TEOG sınav sonucunu nasıl öğrenecek? Öğrenciler e-okul üzerinden sınav sonuçlarına nasıl bakacak? İşte TEOG sınavı ve e-okul sistemi hakkında detaylar.

Öğrencilerin büyük bir merakla beklediği TEOG sınav sonuçları açıklandı. MEB’in yaptığı açıklama ile binlerce öğrencinin merakla beklediği sınavın sonuçlarının E-Okul üzerinden açıklandığı bildirildi. Peki öğrenciler TEOG sınav sonucunu nasıl öğrenecek? Öğrenciler e-okul üzerinden sınav sonuçlarına nasıl bakacak? İşte TEOG sınavı ve e-okul sistemi hakkında detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığından gelen son dakika açıklamasına göre binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG sınav sonuçları açıklandı. MEB’in açıklamalarına göre sınav sonuçlarına E-Okul sistemi üzerinden bakılıyor. Oluşan yoğunluktan dolayı e-okul sisteminde çökmeler yaşandığı bilgisi alındı. Binlerce öğrencinin girdiği TEOG sınavının ardından E-Okul sistemi öğrenci erişimine açıldı. Peki TEOG sınav sonuçlarına E-Okul sistemi üzerinden nasıl bakılır?

MEB’DEN AÇIKLAMA GELDİ

TEOG sınavları için MEB’in yaptığı açıklamada, “8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklanmıştır. 8. sınıf öğrencilerine yönelik 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 2. dönem merkezi ortak sınavları ve 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan mazeret ortak sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.” şeklinde olmuştur.

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrencilerin ve velilerin e-okul.meb.gov.tr sayfasına giriş yaparak ‘Veli bilgilendirme sistemi’ üzerine tıklamalıdır. Bunun hemen sonrasında öğrencinin T.C Kimlik numarası ve öğrenci okul numarası boşluklarının doldurulması gerekiyor. İstenilen tüm bilgiler doldurulduktan sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş sağlanabilir ve TEOG sınav sonuçları kolayca öğrenilebilir. Aynı zamanda bu sistem üzerinden öğrencinin notları ve devamsızlık bilgilerine de ulaşılabilir. 

 

teog sınavları açıklandı teog sınav teog sınav sonuçlarına nasıl bakılır e-okul MEB