TEM Otoyolu'nda Otomobil Bariyerlere Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

TAKİP ET

TEM Otoyolu'nda seyir halinde olan otomobil, sürücüsünün kontrolü kaybetmesiyle önce yanında seyreden araca çarptı, sonrada yol kenarındaki bariyerlere saplandı. Kazada bariyere saplanan otomobilin sürücüsü yaşamını kaybederken, araç içerisindeki bir kişide ağır yaralandı.

Gece saat 22.30 civarında TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkii Ankara yönünde meydana gelen trafik kazasında, iddiaya göre otoyolda seyreden 34 GLA 783 plakalı otomobil, sürücüsü 24 yaşındaki Halil İbrahim Akbalık'ın şerit değiştirmeye çalıştığı esnada kontrolden kontrolü yitirmesiyle seyir halinde olan 41 AET 305 plakalı araca çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, Gaziosmanpaşa yol ayrımındaki bariyerlere ok gibi saplanarak durabildi. Kazanın ardından yoldaki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne kazayı ihbar etmesiyle kaza mahalline itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Otomobilin içerisinde sıkışan Akbalık ve yanındaki Orhan Sarıkaya, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu otomobilden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Ağır yaralanan Orhan Sarıkaya sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahaleden sonra ambulansla hastaneye nakledilirken, sürücü Halil İbrahim Akbalık kaza mahallinde yaşamını kaybetti. Akbalık’ın cansız bedeni, otopsi işlemi için morga kaldırıldı.

Kazadan dolayı TEM Otoyolu’nda oluşan yoğunluğun azaltılması için polis ekiplerince trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.

Kazada bariyere saplanan otomobil, kaza mahalline çağrılan çekiciyle kaza mahallinden kaldırıldı. 41 AET 305 plakalı araçta ise maddi hasar meydana geldi.

Polis ekiplerinin kaza ile ilgili başlattığı tahkikat devam ediyor. 

İstanbul Gaziosmanpaşa TEM Otoyolu Trafik Kazası