Telefonuna Gelen O Mesaja İnanınca Hayatı Karardı

TAKİP ET

Diyarbakır'da çiğköfte dükkanı işleten bir vatandaş telefonuna bankadan geldiğini düşündüğü mesaja cevap verinde adeta hayatı karardı. Telefonuna gelen mesajın ardından 30 bin lira dolandırıldı.

Diyarbakır'da telefonuna banka tarafından geldiğini düşündüğü mesaja olumlu geri dönüş yapan Musa Ayşin isimli vatandaş hayatının en büyük şokunu yaşadı. Bankadan dosya masrafının geri ödeneceği yönünde mesaj aldı. Gönderilen linke telefonu ile giriş yapıp kişisel bilgilerini girince telefon dolandırıcıları tarafından toplam 30 bin lira dolandırıldığı belirtildi. 

Çiğköftecilik yaparak hayatını geçiren 2 çocuk babası 26 yaşındaki Musa Ayşin telefonuna gelen mesaja inandığı için adeta hayatı karardı. Bu süreç içerisinde mesajın detaylarına bakıldı. Gelen mesajda 'Şimdiye kadar yapmış olduğunuz işlemlerden alınan 528 liralık dosya masrafı tarafınıza iade edilecektir. İadenin gerçekleşmesi için lütfen giriş yapın' diyerek kişisel bilgilerin girişmesi istendi. 

BİR MESAJLA 30 BİN LİRA DOLANDIRILDI

Banka tarafından gönderilen linke tıklayan vatandaş bankanın internet sitesinin açıldığını düşündü. Ancak dolandırıcıların kurduğu sisteme giriş yaptı. Bunun üzerine siteye müşteri bilgilerini ve şifresini yazdı. Ardından sayfa kapandı. Tekrar tekrar sisteme giriş yapmak istedi ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine hesabında bulunan ve yıllardır birikim yaptığı 30 bin lirasının hesabında olmadığını görünce büyük şok yaşadı. 

Konuyu bildirmek üzere hemen polise başvurdu. Konu hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 7 aydır bankadan herhangi bir dönüş alamadığını ve parasını alamadığını söyleyen vatandaş ise yıllardır çocukları için gerçekleştirdiği birikimini geri istediğini anlattı. Parasına ulaşamadığı için son derece üzgün olduğunu anlattı. 

diyarbakır telefon dolandırıcılığı mesaj