Tekstil sektörü temsilcileri: Türkiye için 2-3 ay zorlu geçecek

TAKİP ET

Tekstil ve hazır giyim sektörü de deprem ile sarsıldı. Gelecek süreçte konfeksiyon üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bir süre ithal kumaş kullanabileceğini ifade eden Arta Tekstil Kurucu Ortağı Arif Nalbant, 'Pakistan, Çin veya Hindistan'dan ithalat da vakit alacağı için 2-3 ay zorlu geçecek' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 kenti derinden etkileyen iki büyük depremin ardından, tekstil ve hazır giyim sektörünün de deprem hissedildi. Deprem bölgesinde yer alan tekstil firmalarının bir bölümü üretimlerini askıya almasının ardından, söz konusu tesislerin tekrardan faaliyete geçmesi ise zaman gerekeceği dile getirildi.

Dünya gazetesinden Nilgün Özdemir'in yapmış olduğu habere göre, Arta Tekstil’in Kurucu Ortağı Arif Nalbant, depremden sektöründe etkilendiğini ifade ederek, “Hasar gören fabrika yapılarının inşası, makinelerin onarılarak ya da gerekirse yenilenerek, yerinden oynadığı için en azından kalibrasyonlarının yapılarak işleme alınması vakit alacak. Bu süre zarfında tedarik zinciri aksayacağı için siparişlerde gecikmeler hatta iptaller olabilir. Bu durum konfeksiyon sektörümüzü zorlayacak fakat el birliğiyle bu zorlu dönemin de üstesinden geleceğimize eminiz” dedi.

'TEDARİK SORUNU VE FİYATLARDA ARTIŞ BEKLENİYOR'

Sıkıntıları dile getiren Nalbant, “Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya’daki tedarikçilerimizin fabrikalarında çok hasar olmasa bile, personel ve aileleri evlerine giremediği için başka şehirlere gitmek zorunda kaldı. Bu nedenle fabrikaların verimli üretim aşamasına geçmesi biraz zaman alacak. Bu da bizim için önümüzdeki günlerde tedarik sorunu ve fiyatlarda artış olasılığını artırıyor. Gelecek süreçte konfeksiyon üreticisi olan müşterilerimizin ihtiyacını karşılayabilmek için bir süre ithal kumaş kullanmak zorunda kalabiliriz. Pakistan, Çin veya Hindistan’dan ithalat da vakit alacağı için önümüzdeki 2-3 ayın zorlu geçmesini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.