Teksas'ta Tarihi Tören! İlk F-35 Savaş Uçakları Türkiye'ye Teslim Edildi, İşte Törenden Görüntüler

TAKİP ET

ABD'nin Teksas eyaletinde ilk F-35 savaş uçakları Türkiye'ye teslim edildi. Türkiye'nin kavuştuğu F-35'ler için teslim töreni düzenlendi.

ABD’nin Teksas eyaletinde ilk F-35 savaş uçakları Türkiye’ye teslim edildi. Türkiye’nin kavuştuğu F-35’ler için teslim töreni düzenlendi.

Türkiye ilk F-35A uçaklarına kavuştu. Bugün ABD’nin Teksas eyaletinde yer alan Fort Worth’deki Lockheed Martin tesislerinde düzenlenen törenle uçaklar Türkiye’ye teslim edildi. Düzenlenen törene Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve Tümgeneral Reha Ufuk Er katılım gösterdi.

İLK 30 F-35 SAVAŞ UÇAKLARI İÇİN SİPARİŞ VERİLDİ

Bilindiği gibi Türkiye, Hava Kuvvetli Komutanlığı yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için 1999 yılında Müşterek Taarruz Uçağı ‘F-35’ Projesi’ne ortak ülke olarak katılmıştı. Hava filosu için yaklaşık 100 adet F-35 uçağı temin edilmesi planlanırken ilk 30 uçak siparişinin verildiği belirtildi.

PİLOT EĞİTİMLERİNDE KULLANILACAK

ABD’nin Teksas eyaletinde törenle teslim alınacak olan 18-0001 kuyruk numaralı F-35 uçağının pilot eğitimlerinde kullanılmak üzere Arizon’da yer alan Luke Hava Üssü’nde görevlendirileceği öğrenildi. Öte yandan Türkiye’de ise F-35 uçaklarının konuşlanacağı ve pilot ve bakımcı eğitimlerinin gerçekleştirilmesi üzerine Entegre Eğitim Merkezi’ne de ev sahipliği yapacak olan Malatya 7. Ana Jet Komutanlığı cephesinde de aktivasyon çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

UÇAKLAR TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Bugün teslim töreni gerçekleştirilen F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye 2019 yılının Kasım ayında getirileceği ve bunun ardından 2020 yılında da burada eğitim faaliyetlerine başlanacağı aktarıldı.

Türkiye ABD Teksas Tören F-35 Törenİlk uçak Malatya