Teknoloji mağazasından satın aldığı sıfır telefon çalıntı çıktı

TAKİP ET

İzmir Bayraklı'da ikamet eden bir kişi, ünlü teknoloji mağazasından aldığı cep telefonunun çalıntı çıktığını iddia etti.

Ali Gün, uğradığı mağduriyetin ardından tüketici hakem heyetine başvurarak ve açtığı davayı kazandı. Firma ise karşı dava açma yöntemi ile tüketici hakem heyetinin kararını iptal ettirdi.

HEM PARASINDAN HEM DE TELEFONUNDAN OLDU, DAVA MASRAFLARI DA KENDİSİNE YÜKLENDİ

Sıfır kutulu ve faturalı satın aldığı telefonunun çalıntı çıkmasının ardından büyük şok geçiren Ali Gün, tüketici hakem heyetine başvurdu. Tüketici hakem heyeti Ali Gün'ü haklı bulunduğu davada, firma ürünün kusurlu olduğu 6 ay içerisinde taraflarına bildirilmediği gerekçesi ile karşı dava açtı. İzmir 4. Tüketici Mahkemesi'nde gerçekleşen davada itirazı kabul edildi ve tüketici hakem heyetinin kararının iptal edilmesine hükmetti. Satın aldığı telefonun çalıntı çıkmasının ardından mağduriyet yaşayan vatandaş, firmanın açmış olduğu dava sonucunda dava masrafı, posta masrafı, yargılama gideri ve avukatlık vekalet ücretini de ödemeye mahkum oldu ve hayatının ikinci şokunu yaşadı.

İFADEYE ÇAĞRILDI, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Olayı anlatan Gün, "2019 yılında yeğenimle birlikte giderek kendime cep telefonu satın aldım. Aradan yaklaşık 1 yıl geçtikten sonra beni polis merkezinden ifadeye çağırdılar ve satın aldığım telefonun çalıntı olduğunu öğrendim. Ben de telefonu sıfır kutusunda faturalı aldığımı, garanti belgesinin olduğunu bildirdim ve telefonu teslim ettim. Telefonumu geri alamayınca da tavsiye üzerine tüketici hakem heyetine şikayette bulundum. Orada haklı bulundum ama Vatan Bilgisayar buna itiraz ederek davayı kazandı. Burada da yine davanın bütün masrafları ve avukatlık ücretini ödemeye mahkum edildim. Mağduriyetim zaten ortadayken orada bir şok daha yaşadım. Satın aldığım para gitti, telefonum gitti bir de masrafları ödemeye mahkum edildim. Mağduriyetimin giderilmesini umuyorum" ifadelerini kullandı.

'ORADA SATIŞA SUNULAN BİR TELEFON NASIL ÇALINTI ÇIKABİLİYOR'

Mağdur olduğunu dile getiren Ali Gün, "Ben semtimde esnaflık yapan birisiyim ve bu olaylardan dolayı hırsızlık damgası yiyorum. Bu durum da ağrıma gidiyorum, üstelik bir de haksız çıkıyorum. Konya'dan çalıntı ihbarı yapılmış ve ben telefonu geri almak için Konya'ya yönlendiriliyorum. Vatan Bilgisayar gibi tanınmış ünlü bir firmadan satın aldım telefonu. Orada da çalıntı telefon çıkacağı nereden aklıma gelecek. Dava sonucunda diyor ki neden 6 ay içerisinde bildirmediniz. Ben nereden bileyim oradan satın aldığım telefonun çalıntı çıkacağı. Faturalı garanti belgeli bir şekilde aldım. Kusurlu telefonun bildirilmesi gerekiyormuş. Ürünün kusuru farklı bir şeydir, çalıntı olması farklı. Orada satışa sunulan bir telefon nasıl çalıntı çıkabiliyor; asıl konu bu" dedi.