Tekirdağ'daki Tren Kazasının Sebebi Belli Oldu! Dray Ne Demektir? Tren Dray Olunca Ne Olur?

TAKİP ET

Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasının sebebinin dray nedeniyle meydana geldiği bilgilendirilmesi yapıldı. Peki, Dray nedir? Trenin Dray olması ne demektir? İşte tüm detaylar…

Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasının sebebinin dray nedeniyle meydana geldiği bilgilendirilmesi yapıldı. Peki, Dray nedir? Trenin Dray olması ne demektir? İşte tüm detaylar…

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren kazası sonucunda Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Kaza sonrasında Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Edirne-Halkalı seferini yapmakta olan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde Dray olması sonucunda kazanın meydana geldiği aktarıldı. 

DRAY NEDİR? 

Tekirdağ Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasının nedeninin Dray olduğunun açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinde herkes Dray’ın ne anlama geldiğini araştırmaya başladığı öğrenildi. Dray, trenin raydan çıkması anlamına gelmektedir. Tekirdağ’da kaza yapan trende ise yağış sebebiyle Dray meydana geldiği belirtildi. Dray’ın pek çok sebebi olmasıyla birlikte çoğunluk olarak aşırı yağışlı havada vagonların raydan çıkmasıyla meydana geldiği belirtiliyor. 

5 VAGON RAYDAN ÇIKTI

Tekirdağ’da yaşanan tren kazasında da olumsuz hava şartları sebebiyle trenin 5 vagonunun raydan çıkması sonucunda kazanın meydana geldiği belirtildi. Vagonların raydan çıkarak devrildiği kaza bölgesinin aşırı çamurlu olması sebebiyle bölgeye ulaşımın zor olduğu ve havadan destek yapıldığı belirtildi. Öte yandan kaza bölgesindeki yaralıları kurtarma operasyonuna ilk olarak bölgedeki tarla işçileri ve köylülerin katıldığı bilgisine ulaşıldı. Kazada yaralananların hastanedeki tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

 

Tren kazası Tekirdağ Dray nedir Dray neden olur Dray Çorlu