Tekirdağ'da Tren Faciasında Bilanço Sabah Ortaya Çıktı: 24 Ölü, 318 Yaralı

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen tren kazasında Uzunköprü - İstanbul seferini yapan yolcu treni raydan çıkarak 5 vagonu devrilmişti. Tren faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e yükseldi ve 318 yolcunun da yaralandığı öğrenildi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen tren kazasında Uzunköprü - İstanbul seferini yapan yolcu treni raydan çıkarak 5 vagonu devrilmişti. Tren faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e yükseldi ve 318 yolcunun da yaralandığı öğrenildi. 

Tekirdağ'ın Muratlı ve Çorlu ilçeleri arasında Sarılar Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yolcu treninin 5 vagonu raydan çıkarak devrilmiş, feci kaza Türkiye ya sabah olmuştu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları bu sabah saatlerine kadar devam ederken, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yaptığı açıklamada üzücü kazada 24 kişinin öldüğünü açıkladı. Kazada yaralananların sayısının 318 olduğu açıklanırken 194’ünün ayakta tedavi edildiği 124’ünün ise çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu belirtildi.

5 VAGON RAYDAN ÇIKARAK DEVRİLDİ
Dün saat 15.45 sularında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden hareket eden ve içerisinde 362 Yolcu ile 6 personel bulunan Uzunköprü Halkalı seferini yapan 12703 sefer sayılı yolcu treni,  lokomotif ve ilk vagonunun geçişinin ardından ben tezini altındaki toprak kayması sonucu raylarda oluşan boşluk nedeniyle devrildi. Tekirdağ Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakında trenin 5 vagonunun devrilmesi sonucu çok sayıda kişi yaralandı ve hayatını kaybetti.

BAKANLAR AÇIKLAMA YAPTI
Çorlu kaymakamlığı'nda oluşturulan Tekirdağ Valiliği Kriz yönetimi Merkezi'nde bu sabah 07.00 sularında Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop Basın mensuplarının karşısına geçerek facianın bilançosunu açıkladı. Bakanlar tarafından yapılan açıklamada feci kazada 24 kişinin hayatını kaybettiği 318 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

son dakika tekirdağ çorlu tren kazası tren faciası bilanço