Tecavüzcüsünü Silahla Öldürmüştü! Yargıtay'dan O Çocuk İçin Tarihe Geçecek Karar

TAKİP ET

Tecavüzcüsünü öldüren erkek çocuk için Yargıtay kararını verdi ve tecavüze uğrayan erkek çocuk için 'Azami düzeyde' indirim kararına vardı.

Tecavüzcüsünü öldüren erkek çocuk için Yargıtay kararını verdi ve tecavüze uğrayan erkek çocuk için ‘Azami düzeyde’ indirim kararına vardı.

Olay, Ankara’da meydana gelmiş ve tecavüze uğrayan erkek çocuk tecavüzcüsünü silahla vurarak öldürmüştü. Olay sonrasında çocuk için mahkemenin verdiği ‘Haksız tahrik indirimi’ Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından az bulundu ve ‘Azami düzeyde indirim’ yapılmasına hükmedildi.

ADAM ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN DAVA AÇILMIŞTI

Tecavüzcüsünü silahla öldüren çocuk için ‘Adam öldürmek’ suçundan dava açılmış ve çocuk Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlamıştı. Yargılanan çocuk için, ‘Kasten yaralama sonucu ölüme sebep olma’ suçundan hapis cezası kararı verilmiş ve Türk Ceza Kanunu’nun haksız tahrik indirimini düzenleyen 29. maddesi gereğince ‘Asgari düzeyde indirim’ uygulanmıştı.

YARGITAY’IN KARARI TARİHE GEÇTİ

Verilen karar sonrasında Yargıtay 1. Ceza Dairesi bu kararın temyiz edilmesi görüşmelerinin sonrasında, çocuğa verilen cezanın fazla bulunduğu ve mahkemenin kararının bozulduğu öğrenildi. Yargıtay, kararın bozulmasına karar verdikten sonra durumun maktulden kaynaklandığı ve sanığa yönelen cinsel saldırı niteliğinin dikkate alarak ‘Haksız tahrik’ sebebiyle ‘Azami düzeyde indirim’ yapılması kararına verdi.

VERİLECEK CEZADA İNDİRİM

Bu bağlamda Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesi gereğince ‘Verilecek olan cezada dörtte bir ila dörtte üç arasında indirim’ öngörüldüğü belirtilerek yerel mahkeme tarafından sanığa, ‘Asgari düzeyde dörtte bir oranında indirim’ uygulaması kararına varıldığı aktarıldı.

 

Ankara Tecavüzcü Erkek çocuk Çocuğa cinsel istismar Tecavüzcüsünü öldüren çocuk Yargıtay Tarihi karar