TBMM Başkanı Kahraman'dan HDP'Lİ Baydemir'e Ayar: "Kimse Türkiye'yi Böldürmeye Konuşamaz"

TAKİP ET

Olağanüstü toplantı gerçekleştirilen TBMM'de görüşme devam ederken Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan AK Parti ve MHP'ye şer odağı diyen HDP'li Osman Baydemir'e sert bir tepki geldi.

Olağanüstü toplantı gerçekleştirilen TBMM’de görüşme devam ederken Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan AK Parti ve MHP’ye şer odağı diyen HDP’li Osman Baydemir’e sert bir tepki geldi.

Suriye-Irak tezkeresi görüşmeleri için olağanüstü toplantı için toplanan TBMM’de gergin anlar yaşandı. TBMM Başkanı olan İsmail Baydemir HDP Grubu adına konuşma yapan Osman Baydemir’i azarladı. Baydemir’in konuşması sırasında araya giren Kahraman Baydemir’i kullandığı kelimelerden dolayı sert bir şekilde uyardı.

‘KİMSE TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRMEYİ KONUŞAMAZ’

Baydemir’in sözlerini yarıda kesen Kahraman, "Sayın Baydemir, beyanlarınızda baştan aşağı tarafgir ve töhmet altında bulunan beyanlarınız var. Tutanakları inceleteceğiz. Mesela bir tanesini şurada tespit ettim; "AK Parti, MHP  şer odaklarıyla yapılan ittifak" burada şer odağı yok. Bu çatı TBMM çatısıdır. Burada Türkiye'yi böldürme istikametinde konuşulamaz." Şeklinde sözlerle uyardı.

 

TBMM ismail kahraman osman baydemir HDP TBMM başkanı azarlama ak parti mhp