Taze Balık Nasıl Seçilir?

TAKİP ET

Sağlıklı beslenme menülerinin vazgeçilmezi olan balık; folik asit, fosfor, kalsiyum, iyot ve selenyum gibi minareler içerir. Peki, balık seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Gözler; taze olan balığın gözü canlı ve berraktır. Bayat balığın gözünde dirilik yoktur, dumanlı ve berraklığını kaybedip gözleri çukara kaçmıştır.
Pullar; taze balıkta pullar temizleme sırasında balıktan zor ayrılır, eğer balık taze değil ise pullar temizleme sırasında kolay bir şekilde çıkar.
Solungaçlar; taze balığın solungaçları hem gergindir hem de canlı kırmızıdır. Taze olmayan balık ise solungaçları gevşek ve kalkıktır. Solungaçların rengi soluk ve sarımsı ya da kahverengidir.
Koku;  taze balık aynı deniz suyu gibi kokar. Bayat balık ise çürümüş kötü bir koku yayar.
Etli kısım; taze balıketi serttir ve parmak ile bastırıldığında iz kalmaz. Balığın baş kısmı yukarı gelecek şekilde kuyruğundan dik olarak tuttuğunuzda dik durur ve esnemez.  Balık bayat ise gevşer ve parmak ile bastırıldığında üzerinde iz kalır. Balığı baş kısmı yukarıya gelecek şekilde kuyruğundan tuttuğunuz zaman dik durmaz, sağa sola doğru kıvrılır.
Kuyruk; taze balıkta kuyruk kolay bir şekilde kopmaz bayatta ise kuyruk hemen kopabilir.
Pişirme yöntemine dikkat!
İçerisindeki sağlıklı yağların bozulmaması ve fazla yağ tüketiminden kaçınmak için balığı yağda kızartmak yerine, haftada en az iki kez fırında, ızgara ya da buğulama olarak tüketmeye özen gösterin. Yılda kişi başına sadece 8 kg balık tükettiğimizi biliyor musunuz? Haftada en az 2 gün balık yemeyi ihmal etmeyin

Taze Balık Nasıl Seçilir taze balık parçalanır mı taze balık dağılır mı taze balık nasıl olur taze hamsi balık nasıl anlaşılır hamsinin tazeliği nasıl anlaşılır taze balık süt