Tava Böreği Tarifi

TAKİP ET

İster kahvaltıya, ister 5 çayına, isterseniz de misafirlerinize sunabileceğiniz, fırın çalıştırmadan yapması sadece birkaç dakika sürecek tava böreği tarifi ile karşınızdayız.

Tava böreği malzemeleri

3 adet yufka 
Yarım su bardağından 2 parmak eksik süt veya 5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç malzemesi
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Tulum peynir
Veya sevdiğiniz başka çeşit peynirler 
İnce doğranmış 4-5 dal maydanoz

Tava Böreği Tarifi

Bir kâsede süt, yağ ve yumurtayı çırpın. Geniş bir tavayı çok az yağlayıp kısık ateşte ısınmaya bırakın. 1 yufkayı tavaya ortalayarak serin. Sarkan kısımlarla en son böreğin üstü kapatılacak. Yarım yufkayı elinizle iri parçalar halinde kopararak tavaya koyun. Üstüne birkaç kaşık sütlü karışımdan dökün. Tekrar yarım yufka parçalayarak tavaya koyun. Ardından tekrar sütlü karışımdan dökün. Peynirleri bu kata eşit miktarda dağıtın. Diğer kalan yarım yufkayı da üstüne parçalayın. Sütlü karışımdan döküp son kalan yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. En son tavanın dışına sarkan yufkalarla güzelce üstünü örtün. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kapağı mutlaka kapalı olsun. Diğer yüzünü kapak yardımıyla çevirip, 5-6 dakika kadar daha kızartın. Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra, servis tabağına alın. Üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tava Böreği Tarifi tavada patatesli börek tarifi peynirli tava böreği tavada börek tarifi oktay usta tavada su börek tarifi sodalı tava böreği tavada börek tarifi yufkasız tavada börek hamuru tarifi tava böreği arda