Tatilcilerin Bayram Dönüşü Başladı, Trafik Felç Oldu!

TAKİP ET

Ramazan Bayramı dolayısıyla İstanbul'dan tatile giden vatandaşlar bayramın son günü nedeniyle eve dönüşlerine başladı. Her bayram olduğu gibi bu bayramda tatil dönüşü kabusu yaşandı. Trafik Kocaeli il sınırında başlayarak ortalama hızı saatte 35-40 kilometreye kadar düşürdü ve trafik felç oldu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla İstanbul’dan tatile giden vatandaşlar bayramın son günü nedeniyle eve dönüşlerine başladı. Her bayram olduğu gibi bu bayramda tatil dönüşü kabusu yaşandı. Trafik Kocaeli il sınırında başlayarak ortalama hızı saatte 35-40 kilometreye kadar düşürdü ve trafik felç oldu.

Ramazan Bayramı tatilinden dönenen vatandaşlar her bayram olan klasiği bu bayramda da yaşamaya başladı. İstanbul dışına tatile çıkanlar eve dönüş yoluna koyuldu, Anadolu otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Kocaeli kesiminde trafik felç oldu. 

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU TRAFİK FELÇ OLDU

Bayramın son günü ve bayram tatilinin kısa olması nedeniyle İstanbul dışına çıkan tatilciler bayramın ikinci gününden evlerine dönmeye başladı. İstanbul dışına çıkan tatilciler Anadolu otoyolu ve D-100 Karayolu’nda Kocaeli’nin Kartepe ilçesinden itibaren yoğun trafik nedeni ile uzun araç kuyruklarında mahsur kaldı.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Bu her iki yolun İstanbul istikametinde ortalama hızın saatte 5-40 kilometreye kadar düştüğü görülürken normal zamanlarda yarım saat süren İzmit geçişinin trafik yoğunluğu nedeniyle 1,5-2 saate ulaştığı belirlendi. Trafik akışının ise D100 Karayolu Köseköy, Kandıra Sapağı ve Kuruçeşme TEM Otoyolu’nda ise Alikahya,  Gültepe ve Yarımca mevkilerinde durma noktasına kadar geldiği görüldü. Öte yandan D-130 ve D-605 Karayollarında trafiğin normal seyrinde devam ettiği Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olan trafik ekiplerinin ise yollardaki kontrollerine sıkı bir şekilde devam ettiği öğrenildi.

 

bayram dönüşü trafik çilesi istanbulda trafik çilesi başladı bayram dönüşleri başladı trafik felç oldu ramazan bayramı trafiği