Tartışmalı İsimden Son Dakika Açıklaması! Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kararını Verdi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Belediye Başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı son dakika açıklaması ile istifası hakkında verdiği kararı Pazartesi günü saat 17.00'da açıklayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği Belediye Başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı son dakika açıklaması ile istifası hakkında verdiği kararı Pazartesi günü saat 17.00’da açıklayacağını duyurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını talep ettiği Belediye Başkanları arasında yer alıyordu. İlk olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifa etmesi daha sonra da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökek’in istifasını Cumartesi günü açıklayacağını duyurması gözleri diğer isim olan Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur’a çevirdi.

PAZARTESİ SAAT 17.00’DA AÇIKLAMA YAPACAK

Kararı merakla beklenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifası hakkındaki kararını Pazartesi saat 17.00’da yapacağı açıklama ile duyuracağı iddia edildi. Şimdi gözler Pazartesi günü açıklama yapılacağı iddia edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a çevrildi.

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Edip Uğur, 7 Nisan 1950 doğumludur. Doğum yeri Belediye Başkanlığı yaptığı yer olan Balıkesirdir. Ortaöğretimini İstanbul Işık Lisesinde tamamlayan Uğur, Yükseköğretimini ise İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Eşi Nurgül Uğur ile evlenmiş ve üç çocuk sahibi olmuştur. Ahmet Edip Uğur, 2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı olarak görev yapmıştır. Uğur, 30 Mart 2014 yılında Mahalli İdareler seçiminde yüzde 39.8 oy alarak memleketi Balıkesir’e Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Başkanı seçilmiş ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

 

Son dakika Balıkesir Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Ahmet Edip Uğur Açıklama Pazartes 17.00 İstifa edecek mi Cumhurbaşkanı