Tartışılan Önerge Tecavüzcüleri Kapsıyor Mu?

TAKİP ET

TBMM'ye AKP tarafından sunulan önergenin tecavüzcülere cezadan kurtulma imkanı vermesi iddia edildi ve mecliste büyük etki yarattı. Ayrıca sosyal medyada da kısa sürede olay haline gelen bu önere ile ilgili Bakan Bekir Bozdağ açıklama yaptı.

Türk Ceza Kanunu'nda cinsel istismar suçunda bulunulan mağdur ile failin evlenmesi durumunda, failin hükmünün açıklanmasının geri bırakılması ve cezasının ertelenmesine imkan veren önerge, TBMM Genel Kurulu'nda gerginliklere yol açtı. Bu önergeye, tecavüzcüye mağdur ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı veriliyor denerek karşı çıkıldı. BAKAN'DAN AÇIKLAMA: TECAVÜZCÜLERİ KAPSAMIYOR Sosyal medyada da gündem haline gelen önerge ile ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, twitter hesabından bir açıklamada bulundu. Bozdağ, "Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır" dedi. Bakan'ın açıklamasında şu cümlelere yer verildi:

"Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır.

Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz.

Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır.

Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır."

gündem tecavüz önergesi tecavüzcü yasası